Ada Colau apel·la als abstencionistes perquè el resultat del 24M “pot anar d’un vot”

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha fet avui una crida a la mobilització perquè el resultat del 24 de maig “pot anar d’un vot” i “el nostre principal enemic és el 50% d’abstenció” que es va registrar els darrers comicis. “Aquest cop el resultat no és previsible, el futur no està escrit”, i “cada punt que pugi la participació estem més a prop de guanyar”, ha alertat en l’acte central de campanya, que ha reunit més de 4.000 persones a la Plaça Catalunya.

“Per primer cop els que mai hem guanyat podem guanyar, no tenim el poder econòmic, mediàtic o judicial, però tenim la força de la gent”, ha assegurat Colau. “El nostre enemic no és cap sigla, és la desil·lusió cultivada per aquells que ens han malgovernat”, i que “acumulen poder i privilegis des de fa massa temps, aquells que no volen que res canviï”.

“I ens diran que crispem, intentaran provocar-nos perquè ens posem a la defensiva, deformaran el que diem, però no ens distrauran del nostre objectiu: recuperar la ciutat per a la seva gent. Davant la seva campanya crispada i de la por, la nostra és la campanya de la il·lusió que es respira avui en aquesta plaça”, ha afirmat Colau. “He vist molts cops en aquesta ciutat com la gent petita, anònima, s’aixecava contra Goliat i feia possible l’impossible”, ha afirmat, i ha proclamat que “amb tota l’humilitat us dic que vull ser l’alcaldessa de Barcelona, no per afany de poder ni ambició personal, sinó per estar a l’alçada d’aquest procés col·lectiu imparable”.

“Aquesta plaça ha estat l’escenari infinites vegades de la Barcelona més digna, amb manifestacions a favor de l’habitatge digne, del dret a la sanitat, a l‘educació publica, del ‘no a la guerra’, del dret a decidir”, ha recordat Colau. “Aquesta Barcelona és el nostre referent, la que no es resigna i que volem que el 24M tampoc es resigni”.

“Perquè per molt que vulguin que ens creguem que no hi ha alternativa, no ens resignarem a l‘atur, a la precarietat, als desnonaments, als talls de llum i d’aigua, a tenir nens i nenes que no fan tres àpats al dia o que es queden sense beca menjador o sense escola bressol, a que cap persona hagi de patir la impunitat com ho va fer Patricia Heras, a que Barcelona sigui un aparador per a les persones que la vénen a visitar, ni a que hi hagi un forat dels drets humans com és el CIE, o a que els joves hagin de marxar perquè no troben una vida digna”.

En l’acte central de la campanya han participat també músics com Nacho Vegas, Santiago Auserón, Lídia Pujol, Marinah, Le Petit Ramon, Maria Arnal i Moisès Baiget, que no han actuat en directe per expressar el suport al Dia Sense Música convocat per reivindicar la rebaixa de l’IVA cultural.

“Som la Barcelona treballadora, valenta, i hem vingut a dir-li a Wert que amb l’escola inclusiva en català no s’hi juga, que la sanitat no és una mercaderia, que a la nostra ciutat tothom és benvingut, que no es precaritza, no s’especula, i es respecten els drets”, ha afirmat el número dos de la candidatura, Gerardo Pisarello.

“El que està en joc és la pròpia democràcia”, ha afegit Laia Ortiz, i “van contra nosaltres perquè som l’única alternativa”, perquè el canvi “no vindrà de la mà dels que es diuen d’esquerres però fan la gran estafa ciutadana d’aquest mandat, privatitzant la gestió de l’aigua d’acord amb CiU”. “Ni vindrà tampoc d’una ERC que vol continuar fent alcalde Xavier Trias”, ha assegurat.

“Part de la nostra història va començar en aquesta plaça”, ha recordat Jaume Asens. “Volem ser lleials amb la memòria de les lluites que han nascut en aquesta ciutat i que han estat referents per a tantes d’altres. Avui la gent crida esperança”, ha afirmat.