Últimes accions en marxa: tarifa de l'aigua, sancions contra la pobresa energètica i taxa a pisos buits

Us posem al dia de les últimes accions de govern: plantem cara a Agbar i aconseguim baixar la tarifa de l'aigua, la primera rebaixa pels ciutadans en 10 anys de pujades; sancionarem les companyies de suministres que no compleixen la llei per evitar la pobresa energètica; i cobrarem una nova taxa a les entitats financeres i grans propietaris que tinguin cases desocupades més de dos anys. 

Avancem cap a la remunicipalització de l'aigua 

Primera rebaixa del preu de l'aigua a Barcelona en una dècada

Seguim impulsant polítiques de canvi. Mentres no recuperem la gestió pública de l'aigua, avancem cap a una tarifació més justa i sostenible. Barcelona En Comú al govern metropolità (AMB) ha dit a Agbar que es nega a aplicar l'increment de tarifes que la multinacional demana. Per contra proposem una rebaixa del 2,6%, la primera en més de 10 anys, i li deixem un missatge clar a Agbar: l'aigua és un bé comú i no un negoci.

Més info

Lluitem contra la pobresa energètica

L'Ajuntament sancionarà les companyies subministradores que no facin res contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el Pla per la Justícia de Gènere (2016-2020) que neix amb la voluntat d’esdevenir l’instrument per combatre les desigualtats entre homes i dones a la ciutat. L'objectiu del pla és revertir les injustícies de gènere a la ciutat de Barcelona i això passa per reconèixer primer que existeixen aquestes desigualtats. Pensem que ha de ser la base d'una societat més igualitària i més equitativa!

Més info

Garantim el dret a l'habitatge

Barcelona cobrarà una nova taxa pels pisos buits des de fa més de 2 anys

Per garantir el dret a habitatge és necessari que tots habitatges estiguin disponibles i no quedin ociosos i sense utilitzar. Per això, l'últim ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la nova taxa, plantejada pel grup municipal, que grava els pisos buits durant més de dos anys. La norma està pensada sobretot per entitats financeres i grans propietaris d'edificis. Volem habitatges vius perquè no volem cases sense gent ni gent sense casa! 

Més info