#MesQuePressupostos

Més que pressupostos

Sovint llegim sobre números i pressupostos sense entendre ben bé quines conseqüències tenen a la vida quotidiana de la gent. Amb aquest mail, et volem explicar la proposta de pressupostos que s'ha presentat aquesta setmana a tots els grups de l'oposició i a la ciutat, amb la intenció de treballar de forma constructiva per millorar Barcelona i la vida de la seva gent.

Els pressupostos són l'eina principal que tenim per fer arribar els recursos a tothom. Si s'aproven, 2.580 milions d'euros serviran per millorar els serveis, les infraestructures i el transport públic de la ciutat, per incrementar els recursos dels barris, per reactivar l'economia creant ocupació de qualitat i ajudant les petites i mitjanes empreses, el comerç local i l'economia social, o per crear escoles bressol i garantir més drets, per posar només alguns exemples. En definitiva, serviran per implementar i consolidar les polítiques de canvi que ja estan en marxa.

L'objectiu principal d'aquests pressupostos és garantir la reactivació econòmica dels 73 barris de Barcelona i continuar construint, doncs, una ciutat en què tothom tingui els mateixos drets i oportunitats. 

Quines són les característiques principals d'aquests pressupostos?

1) Augmenten els recursos disponibles. En total, hi haurà un 4,7% més de diners per gastar. Això permetrà que les inversions creixin un 8% i que la despesa corrent pugi un 4%. Per exemple, augmentaran les partides destinades a educació, habitatge, serveis socials, cultura i urbanisme. Baixaran, en canvi, els interessos que es paguen als bancs.

2) Són descentralitzats. Hi haurà més diners gestionats directament des dels districtes. I es posarà en marxa una de les grans mesures d'aquest mandat: el Pla de barris. Es tracta  d'un pla transversal per reactivar els 15 barris de la ciutat més colpejats per la crisi durant els propers anys. El 2017, invertirem 17 milions per engegar-lo a tota la franja del Besòs i així reduir desigualtats. 

3) Són solvents. Els diners estaran millors gestionats. Els comptes preveuen no fer dèficit, és a dir, els ingressos i les despeses estan equilibrats. L'ajuntament seguirà pagant els seus proveïdors en un màxim de 30 dies, molt per sota de la majoria de consistoris. I mantenim la xifra d'endeutament que vam assolir el 2016, que és la més baixa des de fa una dècada.

Per donar a conèixer el que suposarà l'aprovació d'aquests pressupostos, hem fet material gràfic per compartir a xarxes socials i necessitem que ens ajudis a difondre'ls. Es tracta d'una bateria de baners amb mesures concretes, determinants per assolir una ciutat més justa i democràtica. 

Descarrega't tots els arxius i comparteix-los amb el hashtag #MésQuePressupostos