#correscales

Correscales: un projecte de totes

En el context actual, on s' estan reduïnt o posant-se en perill els drets en molts àmbits, l'àmbit laboral té una importància cabdal, especialment tenint en compte que, en aquests moments molts altres drets es vinculen a la renda o al tenir ocupació remunerada.

Com moltes, abans de l'estiu els tècnics que treballen a Movistar van realitzar una vaga de 75 i 85 dies per reivindicar un salari just i unes condicions laborals dignes. Des d'un primer moment i per ajudar a solucionar aquest problema, Barcelona En Comú -juntament amb la CUP, ERC, Guanyem Badalona i Gunayem Cornellà- va signar el Compromís de les Escales.

Després de més de 4 mesos, els sidicats majoritaris, les empreses subcontractades i Movistar no han estat capaços de donar solució a un problema que afecta més de 5.000 treballadors i treballadores amb incompliments clars del conveni del sector metall. A més, després de les vagues s'han repetit episodis de repressió i acomiadaments que és necessari denunciar per deixar clar que, lluny de solucionar-se el problema, la situació per les famílies dels i les treballadores, s'agreuja cad cop més.

Per fer visible aquesta lluita imprescindible, el col.lectiu Marea Azul desenvoluparà un “Correscales”, una marxa corrent des de Bilbao fins a Barcelona per etapes però sense descans, amb relleus, realitzant també xerrades i actes reivindicatius en les localitats per on passem. Amb això es vol sumar suports solidaris i econòmics, amb l'objectiu de donar recolzament a les companyes de les contrates de Telefónica i poder crear un fons solidari per a les properes lluites contra la precarietat.   

Des de Barcelona En Comú, encara sense pressupost aprovat, hem fet una primera aportació de 300€, però esperem poder fer-ne més amb els propers ingresos previstos.

Com ja sabeu, s'està demanant la col.laboració econòmica: per petites que siguin les aportacions -personals o colectives- són importants i tot suma. BComú fa una crida a posar el vostre granet a una lluita que és de totes i pel bé de totes. Aquí trobareu totes les indicacions per poder fer les aportacions: https://goteo.org/project/correscales-2016

Si voleu més informació, trobareu tots els detalls del projecte aquí.

Correscales, un projecte de totes.