Barcelona en Comú se suma a la crida de la campanya Catalunya no al TTIP a la mobilització en contra dels tractats de lliure comerç (TTIP,CETA,TISA)

Les organitzacions de la societat civil, sindicals, camperoles, ecologistes, de l'economia social i solidaria i organitzacions polítiques, joves,homes i dones de tot el món convoquem una tardor en resistència per exigir lasuspensió dels mal anomenats acords de lliure comerç i inversions, com l’acord entre la Unió Europea i Canadà, conegut com CETA, o el ja conegut TTIP, que es negocia amb els EUA. 

L’aprovació d’aquests tractats suposaran una greu amenaça a la democràcia, als drets laborals, als serveis públics, al medi ambient i a les sobiranies dels pobles, mentre que seran la impunitat per les multinacionals i les transnacionals, que podrán exigir als Estats l’adequació de les seves normes i lleis en benefici dels seus interessos econòmics amb total impunitat.

Durant la setmana del 8 al 15 d’octubre les mobilitzacions convocades volen fer especial èmfasi en el CETA, el cavall de Troia del TTIP, que s’ha negociat en secret durant més de cinc anys i pretén ser ratificat a finals de 2016. Tant la Comissió Europea com alguns Estats membres estan empenyent fort perquè el tractat se signi com més aviat millor.

El govern en funcions de Mariano Rajoy ha ofert el seu suport incondicional a la signatura del CETA, tot i no tenir cap estudi d’impacte que asseguri un benefici per a la nostra economia, societat o medi ambient.

Tanmateix, com més es coneix el CETA, més gran és l’oposició pública i d’alguns sectors concrets econòmics i socials, com l’agrícola, petites i mitjanes empreses o associacions de jutges, que han denunciat la il·legalitat d’incloure tribunals privats per als inversors, com l’ICS. 

A més, ja són diversos els estats que per diferents motius han expressat la seva opinió contra aquest tractat (Austria, Bègica) .  Malgrat aquesta creixent oposició i les multitudinaries manifestacions a les principals ciutats d'Alemania, Austria, França i Bègica, i les més de 2000 ciutats declarades Zona Lliure de TTIP, entre elles Barcelona, la  Comissió Europea pretén concloure aquest any la signatura del CETA, sense que es pugui debatre als parlaments de cada Estat gràcies al suport d’altres estats membres, entre ells l’Estat espanyol.

Barcelona en Comú estem convençudes que per promoure una societat igualitària i respectuosa amb els drets de les persones i el medi ambient és imprescindible replantejar el sistema de comerç global que, a dia d’avui, únicament afavoreix la concentració del poder en mans d’unes poques multinacionals. Per això el dissabte, 15 d’octubre, es sumen a la mobilització de les Campanyes No al TTIP i al seu lema: El planeta i les persones, primer! #niCETAniTTIP