Article publicat originalment en Línia el 17-05-2022

Revitalitzar l’economia i l’ocupació

Per aconseguir que la vida de les veïnes de Barcelona millori és imprescindible que tinguin feines dignes i puguin posar en marxa els seus projectes de negoci.

Barcelona i els seus barris estan evolucionant cap a un model urbà on les persones i les necessitats de la vida diària de les veïnes estan al centre, amb carrers més passejables, amb més espai per al joc i per al verd urbà. Però per aconseguir que la vida de les veïnes de Barcelona millori és imprescindible que tinguin feines dignes i puguin posar en marxa els seus projectes de negoci. D’altra banda, no podrem tenir carrers plens de vida sense l’activitat del comerç de proximitat a tots els barris, on els veïns i veïnes puguin tenir a l’abast allò que necessiten i que alhora contribueix a tenir uns carrers més segurs. I tot això s’ha de fer tenint en compte les especificitats i necessitats dels districtes de la ciutat i els seus barris. Així, a Horta-Guinardó hem impulsat un Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) que des del 2016 és el full de ruta de les polítiques de promoció econòmica i ocupació del nostre districte, tenint en compte la realitat, les necessitats i els actors socials dels barris i on hem invertit ja més de 12 milions d’euros. El nou Pla 2018-22 se centra en el desenvolupament i l’economia de proximitat, l’ocupació de qualitat, el nou lideratge públic i la promoció de l’economia social i solidària.

Un dels projectes més destacats del nostre PDE ha estat l’espai de La Clota Cotreball, creat el 2019: un projecte d’activació socioeconòmica que ofereix espai de treball a persones i projectes d’emprenedoria interessants per al territori, actualment amb 30 projectes i més de 40 persones cotreballadores de diversos àmbits, dels quals destaquen els projectes de l’àmbit tèxtil. La contraprestació per a l’ús gratuït de les instal·lacions consisteix a realitzar accions específiques de retorn social que dissenyen conjuntament les entitats d’Horta-Guinardó amb cada cotreballador i cotreballadora, atenent als seus perfils i les necessitats del territori. Mostra de la vitalitat del projecte és La Clota Market, la Festa del Tèxtil d’Horta-Guinardó que s’organitza el 7 de maig al mateix cotreball i al parc de les Rieres d’Horta, un espai de trobada on es mostraran tant projectes productius tèxtils del territori i de la ciutat, com projectes comunitaris en l’àmbit tèxtil i de costura, amb una mirada sostenible i de transformació social.

El foment de l’ocupació de qualitat és un altre objectiu central del PDE d’Horta-Guinadró, i per això hem impulsat la Xarxa de Foment de l’Ocupació, per coordinar esforços en matèria d’ocupació, aglutinant les diverses entitats d’orientació laboral i desenvolupament socioeconòmic del territori. També està previst tornar a impulsar una taula d’empreses que esdevingui un interlocutor que es coordini amb la Xarxa de Foment de l’Ocupació. E

Segueix llegint a Línia

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.