Article publicat originalment a El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià el 19-05-2022

Els nous models d’habitatge al districte

L'habitatge cooperatiu, un gran progrés, però sens dubte insuficient per fer front a l'emergència de l'habitatge

Viure a Sarrià-Sant Gervasi és un luxe. Més enllà dels espais verds, de la muntanya, del patrimoni i de la història dels nostres barris, els diversos indicadors socials, econòmics i demogràfics assenyalen que som el districte amb major renda per càpita, amb menor taxa d’atur, amb una esperança de vida superior a la mitjana i amb un percentatge de persones amb estudis universitaris gairebé 20 punts superior al global de la ciutat. Un luxe que també implica que establir-se a Sarrià-Sant Gervasi no està a l’abast de tothom, per culpa dels elevats preus de l’habitatge. Per fer-hi front, l’Ajuntament està impulsant projectes innovadors com Can 70 a Sarrià, el primer projecte d’habitatge cooperatiu sènior sobre sòl públic de tot Catalunya.

L’any passat, el mateix Jardí informava que viure a Sarrià-Sant Gervasi costava més del doble que a Nou Barris. En la mateixa línia, la darrera enquesta sociodemogràfica d’abans de la covid indicava que el preu mitjà de lloguer al districte és de 1.233 euros, mentre que el global de la ciutat és de 904 euros. Així, és difícil construir un projecte de vida al districte. Tot i que les competències en matèria d’habitatge són exclusives de la Generalitat, des de l’Ajuntament de Barcelona s’està portant a terme un ingent treball de reforç i ampliació dels recursos municipals existents, com els ajuts al lloguer i els ajuts per fer front als pagaments dels préstecs hipotecaris i creant nous plans i serveis innovadors, com la unitat antidesnonaments que atura el 93% dels desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat.

Segueix llegint a El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià

 

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.