Carol Recio

Consellera portaveu al districte de Nou Barris.

Article publicat originalment a Línia Nou Barris el 12-09-2022

Pla de Barris a Nou Barris

L’any 2016, poc després de l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia, es van posar en marxa els primers Plans de Barri del districte, una política pública orientada a una intervenció específica i extraordinària per lluitar contra les desigualtats socials i urbanes a diferents barris de la ciutat.

El Parc de l’Aqüeducte de la Ciutat Meridiana, els espais interiors del carrer Aiguablava a la Trinitat Nova, el bus a demanda de Torre Baró, els educadors emocionals a les escoles, els programes culturals com Educart a la Zona Nord, l’impuls a la cooperativa de cures Ca l’Abril o el cangur municipal són tots projectes del Pla de Barris de l’Ajuntament, que milloren la vida de la gent de Nou Barris.

L’any 2016, poc després de l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia, es van posar en marxa els primers Plans de Barri del districte, una política pública orientada a una intervenció específica i extraordinària per lluitar contra les desigualtats socials i urbanes a diferents barris de la ciutat. Això vol dir que el barri, l’espai on vivim, ens relacionem, comprem, treballem, participem, aprenem… és el nucli i centre de la intervenció municipal. Un canvi d’escala i de metodologia de treball i sobretot que dona valor a la vida dels barris de la ciutat, a la proximitat i a la participació dels veïns i veïnes en la transformació de la seva realitat. Passats els primers anys d’aplicació i amb 9 dels 13 barris incorporats al Pla, és un bon moment per destacar alguns dels canvis i com s’han produït.

Enguany el Parc de l’Aqüeducte a Ciutat Meridiana s’incorpora a la programació de la Festa de la Mercè, gràcies al fet que ja fa alguns anys s’aposta per una veritable festa de ciutat tenint en compte els barris. La inclusió del Parc de l’Aqüeducte ha sigut possible gràcies a la intervenció del Pla de Barris en aquell espai singular. La idea inicial, una intervenció limitada, va anar creixent amb la participació de col·lectius diversos: casal de joves, petanqueros, persones grans, el conjunt d’entitats del barri, jugadors de vòlei i futbol, escoles…

Segueix llegint a Línia Nou Barris

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.