Article publicat originalment a Línia el 08-09-2022

Bon Pastor guanya el primer espai públic amb nom de dona de tot el barri

El barri de Bon Pastor té finalment un espai amb nom de dona.

L’activista veïnal Isabel Domínguez Paniagua, ‘la Isa’, dona nom als jardins que hi ha davant del mercat, molt a la vora d’on va dur a terme la seva primera protesta ciutadana: la lluita per la instal·lació d’un semàfor després que un infant del barri fos atropellat al carrer Sant Adrià.

Isabel Domínguez Paniagua, nascuda el 1947 a Cabezabellosa de la Calzada (Salamanca), va ser veïna de Bon Pastor des de 1969 i va alçar la veu per reclamar millores en les condicions de vida dels veïns i veïnes, tant millores urbanístiques com l’arribada de l’autobús al barri o la construcció d’un ambulatori. Fou una de les impulsores de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona l’any 1976 i de l’Associació Catalana de la Dona. Va pertànyer al Partit del Treball d’Espanya (PTE). ‘La Isa’ va morir a Salamanca l’any 2005.

La designació del nom d’aquesta activista va ser a proposta de l’AVV Bon Pastor a través de la Taula de Memòria del Districte, que ho va aprovar formalment i per unanimitat de tots els grups municipals. I la inauguració de l’espai coincideix en el mateix lloc on, cinquanta anys abans, la Isabel Domínguez Paniagua i altres veïnes van reivindicar la col·locació d’un semàfor.

Segueix llegint a Línia Sant Andreu

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.