Ada Colau

Alcaldesa de Barcelona.

Article publicat originalment a El Periódico el 07-09-2018

Barcelona estima la Marina

Finalment, el metro arriba als barris de la Marina.

Aquest dissabte reparem una injustícia i donem compliment a una reivindicació veïnal amb més de quaranta anys d’història. Finalment, el metro arriba als barris de la Marina. No podia ser que a la Barcelona del segle XXI, més de trenta mil barcelonins continuessin sense poder utilitzar el metro per traslladar-se de casa a la resta de la ciutat. No podia ser que els barris del sud-oest, justament allà on vivien els obrers que van construir el primer metro de Barcelona, estiguessin desconnectats. La Marina ha fet grans sacrificis per la ciutat: va perdre els seus horts, el seu accés al mar, les seves masies, però aquest amor per Barcelona no sempre ha sigut correspost. Era el moment de corregir-ho.

El metro ha tingut un paper primordial en la història de la nostra ciutat, ja que va facilitar el desplaçament diari dels ciutadans, va actuar com a refugi durant els bombardejos feixistes i es va convertir en un dels principals instruments de creació de la ciutat metropolitana, la ciutat real que ha anat vertebrant-se a mesura que s’ampliava la xarxa. Fer metro és fer ciutat. Com a alcaldessa, estic convençuda que invertir en el transport públic és invertir en la creació del futur de Barcelona: per construir una ciutat més neta, més justa i ambientalment més responsable que garanteixi el dret a la mobilitat dels seus ciutadans i el dret a la connectivitat dels seus territoris.

Segueix llegint a El Periódico

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.