Barcelona en Comú expressem la nostra solidaritat amb el regidor de Pisa Ciccio Auletta, denunciat pels loobies

Barcelona en Comú expressem la nostra solidaritat amb Ciccio Auletta, regidor a Pisa de la coalició d'esquerres Diritti in Comune (Drets a la Ciutat), que ha estat denunciat repetidament per alguns dels grans poders econòmics de la ciutat per la seva acció política. En la darrera demanda civil se li reclamen 100.000 euros per danys i perjudicis per suposadament haver difamat al president de Toscana Aeroporti, Stefano Bottai, malgrat que en el procés penal el jutge ja havia descartat qualsevol tipus de difamació en les declaracions del regidor sobre l'escàndol dels "avals irregulars", atribuint-les a l’exercici de les seves funcions institucionals.

Creiem que hi ha una similitud evident amb l’ofensiva judicial que pateix el nostre govern municipal a Barcelona, encapçalat per l'alcaldessa Ada Colau, que ha rebut fins a dotze demandes i denúncies penals contra càrrecs electes i municipals per part de grans bufets d'advocats contractats per lobbies de la ciutat amb interessos immobiliaris i multinacionals, que es resisteixen a renunciar als privilegis de la gestió privada de béns comuns com l'aigua.

Fins ara, TOTES les demandes presentades contra l'actual equip de govern han estat arxivades. No obstant això aquestes causes judicials, que atreuen una enorme atenció mediàtica, es tanquen després en silenci.

De fet, en aquesta pràctica de guerra judicial anomenada lawfare no importa qui guanya el judici penal, sinó qui sobreviu al judici mediàtic sense ser enterrat en el fang.

Per això donem tot el nostre suport al regidor Ciccio Auletta, perquè continuem lluitant dins i fora dels jutjats perquè la societat civil sàpiga distingir la corrupció, l'enriquiment personal i la difamació de la defensa de l'interès públic, el bé comú i la lliure informació.