Laura Pérez: "El model de ciutat de Barcelona en Comú prioritza augmentar la cobertura en l'àmbit de les cures"

La Plaça Llibertat Ródenas, en el barri de la Verneda, s'ha omplert de veïns i veïnes que han participat en l'acte Sant Martí guanya el seu futur. Un districte que durant el mandat de Barcelona en Comú ha vist l'impuls de polítiques feministes que han millorat la vida de la gent treballadora: "El model de ciutat de Barcelona en Comú és el que prioritza a veïns i veïnes, tant en l'àmbit urbanístic com amb la proposta feminista d'augmentar la cobertura en l'àmbit de les cures", ha manifestat Laura Pérez, Quarta Tinenta d'Alcaldia i regidora de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona.

Des que Barcelona En Comú va arribar a l'alcaldia, la inversió als barris de l'entorn Besòs amb el Pla de Barris s'ha triplicat. I en aquesta lluita contra les desigualtats socials, la inversió ha augmentat en prop de 300 milions d'euros, amb uns serveis públics innovadors que cap altra ciutat té, com és el dentista municipal per a persones vulnerables, el Pla de Salut Mental o el projecte de Canguratge Municipal (Concilia).

Per la seva banda, Eva Campos, consellera de Sant Martí va destacar la importància de la conciliació. "És important parlar de la conciliació a diferents nivells, no només el laboral, les dones necessiten també el temps per al gaudi personal. Garantir la conciliació garanteix l'estabilitat familiar", ha dit la consellera.

Finalment, durant la seva intervenció, Montse Milà, activista veïnal de Sant Martí, ha posat en relleu el paper de les dones a les diferents esferes de la vida. "Les dones hem estat i som presents a totes les lluites: a les empreses, a les universitats, lluitant per la millora dels serveis públics i per la dignitat dels barris, però no ha sigut fins ara que no ens han començat a reconèixer", ha manifestat Milà.

Durant l’acte, activistes de les assemblees de Sant Martí de Barcelona en Comú han recollit signatures per tirar endavant una iniciativa legislativa popular (ILP) d’àmbit estatal que té per objectiu la regularització de les persones migrants que viuen de manera irregular.