Maria José Calvo

Biografía / Presentación: 

Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universidad Complutense de Madrid i amb dos cursos de "Estudios Superiores de Urbanismo" al Instituto de Estudios de Administración Local de Madrid.
He dedicat deu anys de la meva vida professional a la sociologia urbana i després vaig entrar a l'Ajuntament de Barcelona on he treballat, fins a la meva jubilació, en temes de joventut, de direcció de serveis personals de Districte, i de participació.
Vinc de lluny, de la lluita antifranquista i dels moviments socials dels anys 70 i 80. Em vaig implicar des del principi a Barcelona En Comú a l'Eix de Bon Govern, Participació i Transparència, a la Comissió de PiT, i a l'Assemblea de la Dreta de l'Eixample perquè crec que teoria i pràctica sempre han d'anar lligades.
Em motiven dues coses, treballar en equip per consolidar una organització que sàpiga superar velles estructures i que sigui capaç de portar a la pràctica una nova forma de fer política; i formar part d'una organització que, amb participació i transparència, faci camí per fer una realitat el dret a la ciutat amb la gent i per a la gent.