Barcelona en Comú obre una consulta als inscrits per preguntar pels acords de govern

Ada Colau: "Per nosaltres és clau defensar l'alcaldia per seguir treballant l'agenda del canvi i dur a terme més polítiques valentes"

La Coordinadora de Barcelona en Comú ha decidit obrir una consulta al registre de persones inscrites per preguntar sobre les possibilitats de govern. Avui en roda de premsa Ada Colau ha manifestat que "és clau defensar l'alcaldia per seguir treballant l'agenda del canvi i dur a terme més polítiques valentes". I ha afegit: "Per nosaltres és clau defensar que no volem un govern entre un partit o un altre, en aquests 4 anys hem constatat la importància de l'alcaldia per marcar prioritats, i no hem de renunciar a fer el que hem vingut a fer, que és millorar la vida de la gent de Barcelona". I ha posat en relleu que "tant ERC com el PSC podrien haver impulsat polítiques valentes, però no ho han fet. Només han estat realitat quan Barcelona en Comú ha encapçalat l'alcaldia".

Des d'avui i fins demà prop de 10.000 persones podran votar entre dues propostes: un acord de govern de Barcelona en Comú i el PSC amb Ada Colau d'alcaldessa o un acord de govern entre ERC i Barcelona en Comú amb Ernest Maragall com alcalde. En ambdós casos, l'acord de govern se signaria després de la investidura, i la seva concreció seria novament sotmesa a votació per les bases de l'organització. En qualsevol cas i fins a l'últim dia, Barcelona en Comú continuarà treballant per un tripartit.

"ERC i PSC mantenen els vetos i s'exclouen, però ambdues formacions ens proposen un govern, el primer amb Maragall al capdavant, el segon amb jo mateixa com a alcaldessa", ha dit Ada Colau, qui ha manifestat que ahir la Coordinadora de Barcelona en Comú va prendre dues decisions, la primera obrir la consulta amb les dues propostes. "La coordinadora va prendre una altra decisió: defensar la proposta d'un govern amb el PSC", ha dit Colau.

Colau ha recordat que el passat divendres 7 de juny el plenari va aprovar amb una majoria ampla que presentés la seva candidatura i continuar amb les converses amb ERC i PSC. "Les converses d'aquestes setmanes són positives malgrat els vetos, perquè mostren que en un dia més proper que llunyà s'hauria de superar la política de blocs". I a més ha recordat que tant ERC com PSC reconeixen que a mig termini es podria treballar però un govern a tres.

Ada Colau també ha dit que l'acord amb el PSC no és "suficient" i que caldran tres vots més, que són els que ha ofert Manuel Valls. "No ens agrada trobar-nos en aquesta situació, no és una decisió fàcil, però hem arribat a una conclusió: no renunciem a governar per mantenir una agenda de canvi". Ada Colau ha subratllat que "nosaltres no hem anat a buscar aquests vots, però no hem de renunciar a fer el que ens demana la gent, que és governar". I ha afegit: "En cap cas aquests vots són fruit d'un acord i no modificaran cap de les nostres posicions, com la regulació del turisme, intervenir el mercat de l'habitatge o la defensa de la llibertat dels presos i demanar el fi de la judicialització de la política".