Janet Sanz: "Ada Colau com a alcaldessa és el punt de trobada entre dues opcions que ara han tornat als blocs i als vetos creuats"

Aquesta tarda el plenari de Barcelona en Comú debatrà i votarà la proposta de la Coordinadora que proposa que Ada Colau presenti la seva candidatura a la investidura per l'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, per tal de seguir impulsant les polítiques valentes iniciades en 2015, per posar la ciutat al centre i aconseguir un govern estable capaç de superar els blocs. "Ada Colau com a alcaldessa és el punt de trobada entre dues opcions que ara han tornat als blocs i als vetos creuats", ha dit Janet Sanz aquest matí en roda de premsa.

Després de la celebració ahir de la Coordinadora de Barcelona en Comú, Janet Sanz ha explicat als mitjans la resposta a les trobades fetes aquests dies. "Tant ERC com el PSC ens diuen que el tripartit és un bon acord de futur. Si no és una opció de present és per motius electoralistes", ha dit Sanz, qui ha recordat que "si tothom pensa en la ciutat, el millor és un govern d'esquerres estable". En aquest sentit, Sanz ha recordat que els resultats obtinguts el passat 26 de maig va donar una majoria d'esquerres de 28 regidors.

"Volem un govern que deixi enrere el frontisme i posi Barcelona al servei de la reconciliació. Hem treballat amb dues forces que reflecteixen el vot dels ciutadans, ERC i el PSC", ha manifestat Janet Sanz, qui ha recordat que "la resposta que estem rebent davant la negociació és tornar a la política de blocs. Uns plantegen ultimàtums i els altres trenquen negociacions. Tornem als vetos".

Sanz també ha manifestat que hi ha molts punts d’acord i no hi ha diferències insalvables. "Nosaltres preguntem perquè no pot ser una opció de present quan en altres municipis s'està fent. Per això ens presentem a la candidatura", ha subratllat. I ha afegit: "Volem seguir parlant amb els dos partits d'esquerres de la ciutat amb Ada Colau com a alcaldessa. Això és el que proposarem avui al plenari".

Per la seva banda, Joan Subirats també ha recordat que "aquesta decisió és coherent amb els nostres valors, som una força municipalista que posa els seus ciutadans per davant de tot". I ha afegit: "Barcelona en Comú reflecteix la pluralitat de veus a la ciutat entorn del fet nacional sense mentrenyir els drets i llibertats. La proposta és coherent amb les polítiques d'esquerres que vam iniciar".

En la seva intervenció, Subirats ha manifestat que "Ada Colau representa millor que ningú aquesta política d'esquerres transversal, perquè permet trobar l'equilibri entre forces que no s'entenen".