Barcelona en Comú continua treballant per un govern tripartit que trenquin les línies vermelles entre les esquerres

La Coordinadora de Barcelona en Comú avui ha valorat els primers passos que s'han donat aquests dies per treballar en la constitució d'un govern ampli i transversal d'esquerres a l'Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit s'ha constatat que s'ha de continuar treballant per aconseguir un govern tripartit.

Abans de la celebració de la Coordinadora, Janet Sanz ha atès als mitjans de comunicació. "En aquest context estem veient que tant ERC com PSC estan dient que volen governar amb Barcelona en Comú. És l'hora de superar les línies vermelles i construir des de la ciutat una proposta àmplia, que suposi superar el frontisme i les propostes que se situen en línies vermelles. La gent ens demana acords amb propostes que donin estabilitat i solidesa a un govern municipal", ha manifestat Janet Sanz.

Aquesta setmana es concretaran reunions tant amb el PSC com ERC per continuar avançant cap a la constitució d'un govern tripartit d'esquerres. Per fer això s'ha configurat un equip que està format per Janet Sanz, Gemma Tarafa, Jordi Martí i Ximo Balaguer. "El que està en joc són les polítiques que lluiten contra la desigualtat i que ens permetin fer una ciutat més justa", ha dit Sanz.

Barcelona en Comú considera que la ciutat necessita polítiques concretes que estiguin representades per un acord d'esquerres que té un suport històric del 64% dels vots en les eleccions del passat 26 de maig.

Barcelona en Comú activarà els seus mecanismes de democràcia interna per validar qualsevol possible acord. En aquest sentit, les decisions hauran de passar per la Coordinadora, el Plenari o inclús activar una consulta al registre d'inscrits.