Més d'un centenar professionals de l’educació donen suport a Ada Colau perquè “és l’única garantia de mantenir i enfortir el projecte polític d’educació pública”

En aquest manifest posen de relleu que amb Ernest Maragall “corren perill la inversió educativa del pla de barris a les zones desfavorides, el creixement sostingut de places escolars públiques, i una governança participativa en mans de la ciutadania, entre d’altres riscos”.

Un total de 130 persones treballadores de l'àmbit de l’educació han signat el manifest ‘Guanyem oportunitats educatives, guanyem el futur’ on posen de relleu que en aquests quatre anys s’ha dut a terme una transformació educativa. Tal i com recull el manifest: “L’única garantia de mantenir i enfortir el projecte polític d’educació pública actual és que Barcelona en Comú governi quatre anys més a l’Ajuntament de Barcelona”.

El manifest recull la feina feta aquest quatre anys de mandat de Barcelona en Comú com el pla de xoc contra la segregació, la posada en marxa d’un sistema de preus públics basat en la tarifació social, l’obertura de nous centres públics (6 escoles bressol, 3 espais familiars per a la petita infància, 18 centres d’ensenyament obligatori i 2 centres de formació professional), a més de l’obertura de 10 noves línies en centres públics ja existents, i la construcció de les noves seus de l’Escola Massana i de l’Escola Municipal d’Audiovisuals, entre altres mesures.

En aquest sentit pels signants és molt important que “aquesta empenta no s’aturi, i molt especialment, cal evitar que es reverteix”. A més alerten que “Ernest Maragall, i les forces que tant abans com ara representa, no poden ser garantia de continuïtat de la bona feina feta”.

Altres suports

Aquests suports se sumen al total d’adhesions a Colau d’arreu del món recollits a la “Carta oberta als veïns i veïnes de Barcelona en suport d’Ada Colau” on Bill de Blasio, Dilma Rousseff, Noam Chomsky, Naomi Klein, Judith Butler, Susan George, David Harvey i Saskia Sassen alerten de que els resultats de les eleccions a Barcelona marcaran les possibilitats de canvi més enllà de vostra ciutat". Des d’Amèrica Llatina, Estela de Carlotto, Presidenta Abuelas de Plaza de Mayo; Dilma Rousseff, ex-presidenta del Brasil, i Claudia Scheinbaum, alcaldessa de Ciutat de Mèxic, també han expressat el seu suport públic a Colau.

Aixi mateix referents de la cultura catalana també li donen suport com Carla Simón, Vicky Peña, Pere Portabella, Rosa Regàs, Eduard Fernández, Mar Coll, Elena Trapé, Neus Ballús, Lala Gomà, Mabel Palacín, Andrea Ros, Bàrbara Mestanza, Pere Camps, Pau Vallvé o Miqui Otero. També ho han fet referents culturals de l’estat com Santiago Alba Rico, Pilar Bardem, Antonio de la Torre, César Rendueles, Alberto San Juan, entre altres.

Del món acadèmic, Manuel Castells, Marina Subirats, Xavier Domènech, Francisco Sierra Caballero, Josep Maria Vallès i Casadeval, Eulàlia Vintró, Francesc Pallarés Porta, Oriol Nel·lo, Sara Moreno, Gemma Ubasart, entre altres. També escriptors com César Rendueles i referents del sector jurídic com Javier Pérez Royo. Així mateix destaca Adela Ros, ex-secretària per a la immigració de la Generalitat de Catalunya. També s’han sumat activistes com Yayo Herrero, Arcadi Oliveres, Aurora Alvarez "Yoyi", Custodia Moreno, Paqui Perona, Llum Ventura, entre altres.