Arcadi Oliveres: “El millor que ens pot passar és que torni a haver un govern de Barcelona en Comú”

Barcelona en Comú es reivindica al barri de Sants com l'única força capaç de consolidar el canvi cap a una economia social, verda i democràtica

 

Arcadi Oliveres ha donat el seu suport a Barcelona en Comú a l’acte  “Per una economia Justa. Guanyem el Futur!”, celebrat aquest vespre a Sants,  on Ada Colau ha reinvindicat BComú com l’única força d’esquerres capaç de consolidar el canvi cap a una economia social, verda i democràtica. Colau s’ha referit al barri de Sants com “un referent en economia cooperativa que ha demostrat que coses que semblaven impossibles eren possibles amb la força de la gent, exemple que ens inspira”.. “L’economia no ha de ser una font de desigualtats sinó una organització comuna per garantir l’existència digna de les persones i del planeta”, ha afegit.

Colau ha posat de relleu que “veníem de diversos mandats que havien posat en venda la ciutat. El que s'amenaça amb l'especulació no és només l'habitatge, sinó també el comerç”. En aquest sentit ha manifestat que “el govern anterior havia fet inversions en grans vies com el Passeig de Gràcia o la Diagonal en comptes d'invertir en barris de gent treballadora. Feia falta posar una mica d'ordre”. Ada Colau ha recordat que per primer cop s'ha aturat el creixement de les desigualtats i “hi ha una lleugera tendència a revertir-les”. I ha afegit: “Un govern progressista i d'esquerres no és enemic de l'economia, sinó que defensa una economia més igualitària”.

En aquest sentit, Arcadi Oliveres també ha valorat que “l'Ajuntament tingui menys deute amb la gran banca i en canvi treballi amb banca ètica. És el camí a seguir”.

Oliveres també ha advertit de la influència dels lobbies a tots els nivells. “Els lobbies i els actors poderosos volen que l'economia es destini al lucre i al benefici, i ho fan també des de Brussel·les, on hi ha 20.000 lobbistes”, ha explicat. Aixì mateix ha parlat d’alguns dels problemes a la ciutat. “L'especulació immobiliària té una llarga història, que a Barcelona va encapçalar Porcioles. Encara el 2004 es va crear el Fòrum de les Cultures, que era un Fòrum de l'especulació”, ha dit, i a més ha assenyalat que “turisme, hostaleria i creuers són una font de perill a les ciutats, igual com les grans superfícies, que han destrossat el comerç local i són autèntics "no-espais".

L’acte també ha comptat  amb la participació d’Ivan Miró, activista i cooperativista al barri de Sants qui ha posat en valor l’economia social i solidària la qual segons ha dit “ha desenvolupat una vocació de servei públic”.

Laura Pérez, candidata de la llista, ha destacat que el feminisme havia d'entrar en totes les àrees de l'administració, especialment en l'econòmica. En aquest sentit, la també regidora del districte i de Feminismes ha dit que “el 90% de les cures són assumides per les famílies. Tenim un estat del benestar que abandona els qui atenen les persones”.

Gerardo Pisarello també ha destacat que en aquests quatre anys “hem demostrat que, sense endeutar l'Ajuntament es podien fer polítiques per a la gent. Per exemple, fent pagar els impostos als grans poders que no els pagaven”.