Gerardo Pisarello participa en un debat sobre el paper de les ciutats en la crisi dels refugiats

Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, presenta el dimecres 27 de juny a les 19 hores el llibre a la llibreria La Central de El Raval, “Ciutats Sense Por: guia del moviment municipalista global”. L’acte de presentació, coorganitzat amb l’editorial Icaria, serà un debat on també participaran Claudia Delso, regidora de Participació de l’Ajuntament de A Corunya, i Maria Eugenia Rodríguez Palop, professora de la Universitat Carlos III, i on s’abordarà el paper de les ciutats en la crisi de les polítiques d’acollida dels refugiats.

Escrita de manera col·laborativa per més de 140 persones de 19 països, el llibre “Ciutats Sense Por” també recull 50 exemples de pràctiques municipalistes transformadores de 30 municipis i ciutats diferents. El llibre conclou amb un epíleg escrit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, titulat ‘Convertir la por en esperança’.

La feminització de la política i la seva relació amb el municipalisme és un tema transversal del llibre, pel que fa tant a l’autoria com als continguts. Un 60% de les autores del llibre són dones i en cada capítol hi ha una reflexió sobre la dimensió de gènere del tema tractat.

El llibre “Ciutats Sense Por: guia del moviment municipalista global” s’ha publicat en català i en castellà per Icaria aquest mes de maig i es publicarà en anglès per l’editorial New Internationalist a principis del 2019. També hi haurà una edició en francès editat per la Fundació Charles Léopold Mayer Foundation (principis del 2019).

Podeu consultar el dossier de la guia aquí.