Ada Colau inaugura les jornades Municipalisme Queer reivindicant la necessitat de hackejar el sistema per trobar espais de llibertat

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha inaugurat les jornades Municipalisme Queer que avui i demà se celebren a la Fabra i Coats amb un relat sobre la seva experiència com alcaldessa dona i bisexual i la complexitat de viure i abordar aquest temes en l'àmbit familiar. I ha explicat la seva primera experiència en la celebració del Pride com a alcaldessa, on va ser increpada "per ser heterosexual". "En el sistema patriarcal, heteronormatiu i capitalista necessitem espais on trobem complicitat, però tenim el repte de hackejar el sistema perquè tothom pugui ser lliure, feliç i viure sense por a la nostra ciutat", ha manifestat Ada Colau, qui ha apuntat que en les últimes setmanes s'han produït aquests espais en les accions com "Me too" o "Cuéntalo".

Les primeres jornades Municipalisme Queer volen ser un espai de reflexió col·lectiva sobre el futur de les polítiques sobre diversitat sexual i de gènere en l'àmbit municipal des d'una perspectiva crítica, feminista i interseccional. Aquestes jornades es plantegen perquè el municipalisme pot ser un espai des d'on es crear unes noves polítiques LGTB crítiques.

La defensa de la diversitat sexual i de gènere com a bé comú serà el tema central dels actes programats per avui i demà a la Fabra i Coats de Barcelona. Municipalisme Queer és un projecte impulsat per La Comuna–Escola del Comú, l’espai de reflexió i empoderament col·lectiu de Barcelona En Comú pel diàleg i el desenvolupament de pensament crític.

Actes de demà

Per demà dissabte 23 de juny estan previstes les següents taules de debat : 1) Una mirada crítica a les polítiques públiques LGTB; 2) Els marges al centre. Les altres lluites per la diversitat sexual i de gènere; 3) Més enllà de la marca gai. Diàlegs per construir referents culturals plurals i inclusius amb les sexualitats i els gèneres; i 4) És possible una agenda local queer? Transformar l’imaginari de la sexualitat i el gènere a les nostres ciutats. La jornada del dissabte es tancarà amb la celebració de la Revetlla Queer amb les actuacions d'Ascensa Furore i de Las bajas pasiones.

A més de les taules de debat, durant tota la jornada comptarem amb punts de venda de les llibreries Cómplices i Antinous.També es podrà visitar l'exposició “Transcyborgllera. Hackeando el archivo desde una perspectiva transfeminista y queer “ de Genderhacker.

Tota la informació de les jornades es pot consultar al web Municipalisme Queer: https://municipalismequeer.cat/ca