Comunicat de suport al professorat de l'Institut "El Palau" de Sant Andreu de la Barca

L'Eix d'Educació del grup municipalista Barcelona en Comú, volem manifestar el nostre suport al professorat de l'Institut "El Palau" de Sant Andreu de la Barca, per la seva professionalitat i sentit democràtic en l'exercici d'un ensenyament i una educació que contempli el coneixement i la reflexió dels fets socials d'actualitat molt lluny de l'adoctrinament. Entenem que el seu comportament ha estat el correcte després que el Consell Escolar de Centre i molts alumnes i famílies així ho han manifestat.

Estem en contra de la judicialització dels continguts de l'educació i en tot cas reclamem que siguin en primer lloc els Consells Escolars que valorin la pràctica docent en cas de polèmica o desavinença per part d'alguna família.

Lamentem el paper del Departament d'Ensenyament intervingut per l'article 155, intentant pressionar per silenciar les amenaces rebudes pel professorat.

Considerem deplorable la intervenció inesperada d'alguns mitjans de comunicació assetjant el centre arran de l'escrit de la Fiscalia sobre delictes d'odi i les declaracions d'Albert Rivera tirant llenya al foc.

Per tot això us fem arribar el nostre suport i solidaritat, al professorat, l'alumnat i famílies esperant que sigui retirada qualsevol acusació arrel d'aquests fets.