Comunicat davant la repressió de les manifestacions culturals i els atacs a la llibertat d'expressió

Els darrers dies s’han produït una sèrie d’atemptats flagrants contra les llibertats democràtiques, especialment la llibertat d’expressió: la condemna del raper Valtònyc per una cançó, la retirada d’un llibre, ‘Fariña’, basat en fets delictius recollits en sentències judicials i la retirada de l’exposició internacional Arco d’una obra d’art perquè al·ludia a polítics empresonats, entre ells Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn.

En aquest context insòlitament regressiu, a Catalunya patim una allau de crisis en mitjans de comunicació. Les empreses editores d’El Periódico de Catalunya, Sport, El Punt Avui i Diari de Sabadell han anunciat o ja han dut a terme expedients de regulació d’ocupació i, en el darrer cas, el tancament de la publicació, que s’afegeix als de les revistes Interviú i Tiempo.

Davant d’aquesta situació, BComú vol manifestar:

  1. La seva preocupació per la gravíssima pèrdua de pluralitat i riquesa que representa per a una societat lliure i democràtica la repressió de les manifestacions culturals i el tancament o decadència de mitjans de comunicació.
  2. La seva solidaritat amb els treballadors afectats pels expedients de regulació i els acomiadaments de la premsa i l’exigència que les empreses que han decidit retallar les plantilles compleixin amb la normativa legal i la responsabilitat social que els és exigible.