Barcelona En Comú exigeix responsabilitats polítiques als responsables del PDeCat i Junts per Catalunya sobre el Cas Palau

Des de Barcelona En Comú exigim responsabilitats polítiques, més enllà de les judicials, als dirigents de CDC, sobretot a aquells que segueixen ocupant càrrecs al PDeCat o Junts per Catalunya. Per Barcelona En Comú, per fi es fa justícia al condemnar Convergència per l'espoli del Palau de la Música. La sentència condemna CDC per tràfic d'influències i haurà de tornar 6,6 milions d’euros. Han estat més de 10 anys utilitzant la institució del Palau per finançar-se de forma il·legal, enganyant i estafant la ciutadania.

Per tot això, demanem al PDeCat que doni explicacions a la ciutadania d’aquest saqueig fet per part del partit que més temps ha governat a Catalunya. A més, exigim que tornin tot allò que han robat de les arques públiques, i que assumeixin les seves responsabilitats. La creació d'unes noves sigles no pot ser excusa per evitar les conseqüències de la sentència. No hi ha cap dubte que PDeCat és el mateix subjecte que CDC.

Volem recordar que, a partir de les confessions de Fèlix Millet i Jordi Montull que apuntaven a la implicació de CDC, l'Ajuntament de Barcelona va sol·licitar que es reunís d'urgència el Consorci del Palau per redefinir l'estratègia d'acusació. Aquestes reunions van ser obstaculitzades pel Govern de la Generalitat tractant d'evitar a la desesperada que CDC fos condemnada i els 6,6 milions es quedessin al Palau. Des de l'Ajuntament es va lluitar fins l'ultim moment per defensar l'interes public i la institució del Palau, malgrat l'oposició dels membres de CDC que feien de representants al Consorci.

Aquesta és una victòria veïnal i del conjunt de la societat catalana, gràcies a la personació de la FAVB en el Cas Palau com acusació popular, que va impedir que prosperés el pacte dels corruptes confessos amb la Fiscalia. A més, recordem que ahir coneixíem que l’Ajuntament de Barcelona ha aturat la construcció d’un hotel davant del Palau que estava impulsat per Millet i que els veïns van veure-ho com opac, i on es construirà un equipament escolar per al barri.