Janet Sanz: "Hem resolt una injustícia històrica i al juliol s'obrirà el metro a La Marina"

La Marina ha sigut el barri on s’ha celebrat el segon acte “Portem les polítiques de canvi a la Generalitat” del circuit complementari al principal de la campanya de Catalunya En Comú-Podem a Barcelona. Un acte on s’han posat en valor les mesures que l’Ajuntament ha posat en marxa per facilitar la mobilitat al barri i per una connexió de qualitat entre els barris i un aire net a la ciutat.

Janet Sanz, quarta tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona ha dit per la seva part que ha recordat que el compromís de l’Ajuntament és “evident i real que es demostra amb fets i propostes amb fets sobre la taula”. En aquest sentit, Sanz ha manifestat la necessitat dels barris d’estar connectats i ha recordat com amb les retallades els busos de barri havien estat eliminats. “Hem recuperat els busos de barri i hem creat noves línies més ràpides i eficients”, ha dit la regidora. Janet Sanz ha afirmat que l’Ajuntament ha resolt “una injustícia històrica”. “Després de treballar i de posar els recursos al servei de la gent s'obriran parades de metro en La Marina i la Zona Franca”, ha dit la regidora, la qual ha recordat que aquestes inversions havien d’haver sigut de la Generalitat i que finalment han assumit des de l’Ajuntament “perquè sabem que els veïns no poden esperar més, per això el metro arribarà al juliol a la Marina”. En aquest sentit ha recordat que la inversió en el transport públic està lligat també a millorar la qualitat de l’aire que respirem. “Els veïns de Barcelona estem farts de respirar un aire brut, per això tenim un compromís públic amb la qualitat de l’aire”, ha concretat la regidora.

David Cid, candidat número 7 per Barcelona de Catalunya En Comú-Podem, ha manifestat que aquesta formació és l’única que pot aconseguir un govern de progrés a Catalunya, que resolgui els temes més importants pels ciutadans, i no d’altres que es presenten com a partits de regeneració política: “Ciudadanos es presenta com la solució al problema, però en canvi formen part d’aquest problema, ja que fomenten la corrupció, permetent que al Congrés governi el partit de la Gurtel, el PP de la Púnica a la Comunitat de Madrid i el PSOE dels ERES a Andalusia”.

Cid també s’ha referit als dos anys de govern de Junts pel Sí, recordant que el tema nacional ha deixat de banda els temes que preocupen realment als barris, com és l’habitatge: “El govern s’ha oblidat dels problemes de l’habitatge. El preu de l’habitatge ja està pujant un 7%, més que durant la bombolla immobiliària, i a Barcelona més del 15%, i el govern no està invertint recursos per posar en marxa polítiques d’habitatge”. Així doncs, ha manifestat que “necessitem un pla d’habitatge per posar en marxa un parc d’habitatge públic, per instaurar mesures que frenin els desnonaments i per apostar per la rehabilitació”. En aquest sentit, ha recordat que “mentre la Generalitat diu que no pot fer res, l’Ajuntament de Barcelona ha aturat més de 2000 desnonaments”.

En la seva intervenció, Aina Vidal, diputada d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats ha posat l’accent en les polítiques de treball. “Puigdemont és el president d'un partit corrupte, que són els campions en les retallades en drets socials”, ha dit Vidal qui a més ha assenyalat al partit de Puigdemont. “CiU ha deixat de fer i ha sigut còmplice de les pitjors polítiques del PP. Van votar gratis la reforma laboral, que ens ha deixat d’una forma desastrosa els nostres drets laborals”, ha manifestat la diputada. “Imagineu si poguéssim recuperar l'agenda social d'aquest país i posar els drets socials al centre de les polítiques de la Generalitat”, ha subratllat Vidal.

Finalment, Silvino Folgueral, activista del barri, ha recordat en la seva intervenció els projectes socials que estan en marxa al barri i que són necessaris per donar suport als veïns en la lluita pel transport públic, l’habitatge, o contra les violències masclistes. La Marina és el barri amb més desigualtats de la ciutat i històricament oblidat pels governs municipals, fins ara. L’Ajuntament està revertint aquesta situació, invertint 15,3 milions d’euros per un nou pla de barri, amb projectes d’educació, esport, joventut i treball. A més s’han aconseguit desencallar les obres del metro i l’arribada de les línies 9 i 10 aviat serà una realitat.