Ada Colau proposa crear un Centre Municipal de serveis i assessorament al col·lectiu LGTBI

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha anunciat avui la creació d’un “centre municipal que presti serveis d’acompanyament i assessorament al col·lectiu LGTBI, amb recursos permanents i gestionat per les pròpies entitats”, que “han anat sempre molt per davant de les institucions”.

En un acte a la Glorieta de la Transsexual Sònia per commemorar el Dia contra la LGTBIfòbia, Colau s’ha compromès també a “trencar els agermanaments de l’Ajuntament de Barcelona amb alcaldes que han protagonitzat declaracions homòfobes com el de Budapest o San Petersburg”, així com “acabar amb les intervencions policials homòfobes, obrint actuacions penals si cal”. “Volem un Ajuntament que es personi en els procediments que atempten contra els drets de les persones, i no contra joves que participen en una vaga general com l’Isma i el Dani”, ha assegurat Colau.

“Mai més violència, discriminació i un Ajuntament que no faci tot el possible per evitar-ho”, ha assegurat l’alcaldable de BComú, afegint que “l’única normalitat és la diferència, és això el que ens fa especials i meravellosos”. Ha afegit que “hi ha grups al col·lectiu que necessiten una atenció especial, un dels quals és el de les persones transsexuals, que pateixen agressions, que s’enfronten al rebuig, i l’Ajuntament ha d’estar a primera línia per defensar-les”.

“Volem treballar per un model de ciutat on tothom hi tingui cabuda i fer visibles totes les lluites incansables de tants moviments, que són indispensables”, ha assegurat Janet Sanz, número cinc de la candidatura. La també candidata Laura Pérez ha afirmat que “la violència contra qualsevol persona LGTBI és violència contra tota la ciutadania, igual que el racisme, la xenofòbia o el masclisme, perquè no ens permeten viure en llibertat”. Pérez ha remarcat la necessitat d’“acabar amb el bullying i amb la discriminació de la diferència a les escoles”, i ha reclamat ser “una ciutat segura per a tothom”.