El dret a l’habitatge no el porten els reis, l’aconseguim en comú

Des d'avui dilluns 18 fins divendres 22, prop d’un centenar d’activistes serem a 25 boques de metro de la ciutat per repartir díptics de la nostra campanya de Nadal sobre habitatge 'El dret a l'habitatge no el porten els reis, l'aconseguim en comú'.

Barcelona en Comú defensem l'habitatge NADAL

Aquí pots descarregar el material ⬇️

El Govern Collboni (PSC) en minoria ha complert mig any. Mig any perdut, també en habitatge. Collboni afirma que formarà govern amb les forces d’esquerres, però, a la mínima, mira a la dreta i pacta amb Junts. Barcelona mereix saber si el seu alcalde està al costat del veïnat o dels especuladors.

En pocs anys, els lloguers han pujat 30 vegades més que els sous a Catalunya, quin sentit té? Per viure la nostra vida amb llibertat i seguretat, necessitem lloguers assequibles. Cada avenç costa molts anys d’esforç als carrers, als moviments socials i a les institucions. A Barcelona en Comú, portem des de 2014 fent tot el que està al nostre abast per defensar el dret a l’habitatge i el bloqueig i el boicot no ens aturen. Malgrat els intents del govern de Jaume Collboni de desmantellar les polítiques d’habitatge, al 2024 els veïns i veïnes de Barcelona continuarem defensant el dret a un viure lliures de lloguers abusius.

Aquesta campanya s’inspira en una caixa de cartró que remet alhora a les compres nadalenques i a les mudances. Així, recordem que el problema de l’habitatge ens afecta a totes. Avui podem estar omplint l’arbre de regals, demà ens poden fer fora del barri amb una pujada abusiva del lloguer. El que segur que no hi ha sota l’arbre és el dret a l’habitatge, això ho aconseguim en comú, amb un peu a la institució i mil al carrer. És un orgull formar part d’una organització amb activistes que omplen les parades de metro per parlar de política i vida quotidiana amb el veïnat del seu barri.

• PRIMERA “LEY DE VIVIENDA” DE LA HISTÒRIA
Des de Comuns hem treballat sense descans per aprovar la primera regulació dels preus del lloguer de la democràcia. Tot està llest per aplicar-la, però el PSOE la manté bloquejada. Hem exigit a Collboni que defensi davant del seu partit l’aplicació immediata de la llei a Barcelona. No pararem fins a aconseguir-ho.

• CATALUNYA TÉ UNA NOVA LLEI, PROPOSADA PER COMUNS, PER REGULAR ELS PISOS TURÍSTICS
A Barcelona hi ha 9.500 pisos turístics, podríem tancar fins a 8.000, però el PSC ho impedeixi ha pactat amb Junts que es puguin tornar a obrir hotels i pisos turístics a Ciutat Vella i a l’Eixample. No ho permetrem. L’Ajuntament de Barcelona en Comú va tancar 7.500 pisos turístics il·legals, va frenar l’obertura de nous hotels al centre i de nous pisos turístics a tota la ciutat.

• PODEM RECUPERAR PER ALVEÏNAT ELS PISOSDE LLOGUER TEMPORAL
El lloguer temporal ens expulsade la ciutat, s’utilitza pels especuladors per pujar anualment el preu al marge de la llei. El PSC de Collboni ha evitat que es posi en marxa la regulació que, des de Barcelona en Comú, hem impulsatper frenar el lloguer de temporada i guanyar-lo com a habitatge per al veïnat.

• SOM LA PRIMERA CIUTAT QUE OBLIGA AL SECTOR PRIVAT A RESPONSABILITZAR-SE
Des de 2018, tota nova promoció privada d’habitatge ha de destinar un 30% a habitatge social. És una mesura pionera del govern d’Ada Colau per aconseguir lloguer assequible (un pis de 80m2 costaria 520€) a tots els barris. El PSC s’ha aliat amb Junts, PP i VOX per desmuntar-la. Garantirem la permanència del 30%!

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.