tramvia Diagonal BComú Janet Sanz
Tramvia a la Diagonal de Barcelona.

El PSC bloqueja la connexió del tramvia per la Diagonal

El govern municipal s’ha abstingut a la Comissió d’Urbanisme impedint així l’aprovació d’una proposició dels comuns que garantia la connexió tot seguint el calendari del mandat previ. Janet Sanz demana al govern "prendre partit, com ja va passar amb els hotels i els pisos turístics el mes anterior", però creu que aquesta abstenció "demostra que no té clar el seu compromís amb el tramvia”

Barcelona en Comú ha presentat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge de desembre una proposició per tal de garantir la unió del tramvia per la Diagonal, tot seguint el projecte aprovat el mandat previ, davant la posada en dubte de la seva viabilitat que l’alcalde Jaume Collboni havia plantejat darrerament en diverses declaracions tot contradient el compromís que havia expressat durant la campanya electoral.

Segons ha explicat la portaveu del grup municipal, Janet Sanz, el tramvia “és una infraestructura de sentit comú que ens permet ampliar la capacitat del transport públic com cap altra infraestructura ho fa i a un cost molt menor”. Aquesta proposició es produeix en un marc en que el transport públic bat rècords històrics de demanda i validacions, amb més de 53 milions de validacions mensuals, de les quals 3 milions corresponen al Trambaix i el Trambesòs. Sanz ha volgut apel·lar també als acords als que s’ha arribat a la COP28 de Dubai, que comprometen els països a descarbonitzar l’economia, i ha tancat dient que “aquesta és una infraestructura de consens: acabem el tramvía, arribem als 220.000 passatges diaris, enllacem els campus universitaris, millorem la xarxa de transport metropolitana i facilitem la vida quotidiana a la gent, tot disminuint la contaminació i el soroll”.

Malauradament, l’abstenció del PSC ha impedit l’aprovació de la proposició, que sí ha comptat amb el vot favorable de comuns i ERC en una nova demostració que el govern municipal prefereix mirar cap a la dreta abans que establir aliances amb les forces progressistes. En aquest sentit, Sanz ha volgut recordar que “el govern ha de prendre partit, com ja va passar amb els hotels i els pisos turístics el mes anterior, però aquesta abstenció demostra que no té clar el seu compromís amb el tramvia”.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.