Ada Colau, Jaume Asens i els altres càrrecs electes de la Flotilla retornen i s’hi reincorporaran quan la missió humanitària pugui salpar rumb a Gaza

La flotilla, integrada per activistes, periodistes i observadors internacionals, tenia previst sortir avui amb les 5.500 tones d’aliments, aigua i medicaments, però nous obstacles per part d’Israel ho han impedit una vegada més

Els quatre càrrecs electes de l’Estat espanyol integrants de la Flotilla per la Llibertat rumb a Gaza, Ada Colau (Barcelona en Comú), Martina Velarde (Podemos), Nico Sguglia (Con Málaga) i Nerea Fernández (IU), a més de l’advocat de DDHH i exdiputat Jaume Asens, han decidit retornar al país sense abandonar el seu compromís amb la missió humanitària, fins que els vaixells obtinguin el permís per salpar, moment en el qual s’hi reincorporaran. La flotilla, integrada per activistes, periodistes i observadors internacionals, tenia previst sortir avui amb les 5.500 tones d’aliments, aigua i medicaments, però nous obstacles per part d’Israel ho han impedit una vegada més.

L’exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, ha ofert aquest matí una roda de premsa a Istanbul juntament amb els seus companys. «Els vaixells estan preparats però una i altra vegada Israel ha fet pressions a tots els nivells, ha amenaçat amb atacar a la flotilla i ha pressionat a diferents governs per impedir que la flotilla pugui sortir”, ha explicat, assenyalant les “tàctiques de desgast” d’Israel i la impunitat amb que actua contràriament als Drets Humans i a les resolucions de l’ONU.

En aquesta línia, Colau ha denunciat una vegada més «l’estat genocida d’Israel, que porta dècades practicant l’apartheid contra la població palestina, agreujat en els darrers 7 mesos amb la massacre, el genocidi» que s’està portant a terme a la Franja de Gaza. Front a aquesta terrible situació, ha valorat que la societat civil s’està mobilitzant arreu del món i ha posat de relleu que «als EUA hi ha milers de jueus i d’universitaris que diuen ‘NO en el nostre nom’ als governs occidentals, exigint sobretot als EUA i també als estats europeu que no siguin còmplices del genocidi que segueix perpetrant l’estat d’Israel».

Colau ha assegurat que els càrrecs electes retornen ara a Espanya per complir amb les seves «obligacions», però que segueixen plenament compromesos amb la missió humanitària per trencar el bloqueig a Gaza i aconseguir l’alto al foc, i que per tant estaran «a punt» per salpar quan es concedeixin els permisos a la Flotilla de la Llibertat.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.