Marcelo Expósito Prieto

Presentación / CV: 

Formo part del nostre procés polític des dels seus inicis, quan Guanyem Barcelona era encara un grup d'afinitat amb la idea de fer un salt des de la ciutadania mobilitzada a les institucions de govern. He participat en nombroses comissions: relat i continguts, comunicació, xarxes, relació amb altres forces polítiques, la primera coordinadora... complint tasques en l'elaboració del Codi Ètic, el Comitè Electoral de les primàries de districtes, etcètera; i he impulsat també l'eix BComú Cultura. Porto implicat des dels noranta en tasques d'organització en moviments socials: insubmissió antimilitarista, antiglobalització, xarxes europees contra la precarietat... El 15M, DRY i la PAH han estat la meva escola més recent. Des de fa vint-i-cinc anys treballo professionalment en el camp cultural; he impartit docència acadèmica i autònoma a diversos països d'Europa i Amèrica Llatina i he publicat una dotzena de llibres especialitzats. Em presento amb aquest equip a l'elecció de Direcció executiva amb l'objectiu d'ajudar a rellançar una organització àmplia, forta, participada i imaginativa que afronti els grans reptes que se'ns plantegen després de la nostra victòria electoral del 24M.

 

Motivación: 

El 24M no només vam guanyar les eleccions municipals a Barcelona. Vam provocar també una onada d'entusiasme per un canvi polític imprescindible per rescatar la vida de les persones en mig d’aquesta crisi i tornar la dignitat a la nostra democràcia. Juntament amb el govern de la nostra ciutat, Barcelona En comú és ara una de les organitzacions de referència de la revolució democràtica ciutadana.

Tot això ha estat possible perquè hem pogut treballar una forma d'organització adequada a cada fase del nostre procés. D'ara endavant, la nostra nova organització ha d'estar a l'altura dels reptes polítics que s'acosten: sostenir i reforçar el govern de Barcelona i contribuir a mantenir l'agitació política de la nostra ciutadania per aprofundir en la transformació social. Per això volem proposar aquesta candidatura a la Direcció Executiva de BComú. Som un equip conformat per persones que hem treballat de forma compromesa als diferents espais de BComú: barris, eixos temàtics, comissions tècniques i coordinadores, responent així a l'esperit de confluència originari de BComú.

A més de les esmentades, les nostres prioritats per a aquesta nova fase organitzativa són: facilitar la relació fluida entre coordinadora, comissions, eixos temàtics i grups territorials; impulsar la democràcia, la participació i la transparència interna a l'organització; i promoure les relacions polítiques amb altres moviments socials i forces polítiques pel canvi. En definitiva, que BComú sigui cada vegada més robusta en la seva organització interna, vigorosa en la seva presència social, solidària i constructiva amb el govern municipal i imaginativa en el disseny d'escenaris polítics que radicalitzin la nostra revolució ciutadana. Per tot això sol·licitem el vostre vot per a exercir les funcions de Direcció Executiva de Barcelona En Comú.

- Aquesta candidatura compta amb l'aval i suport de la Comisió de Comunicació de Barcelona En Comú