Jordi Mir Garcia

Presentación / CV: 

Nacido en Barcelona el 1976. Licenciado y doctor en Humanidades, con una tesis dedicada a las propuestas de ruptura durante el Franquismo y la Transición. Investigador y profesor universitario, mis ámbitos de conocimiento son la ética, la filosofía moral y los movimientos sociales. Soy profesor asociado en la Facultad de Humanidades de la Universitat Pompeu Fabra y en la Facultad de Ciencias Políticas y de Sociología en la Universitat Autònoma de Barcelona. Miembro del Centro de Estudios sobre Movimientos Sociales y del Observatorio del Sistema Universitario. En Barcelona en Comú he participado a la comisión de relato y en la de relación con partidos antes de la confluencia, participando en la redacción del código ético. Ahora formo parte del eje de Universidades y del grupo de contenidos para comunicación política.

Motivación: 

 

Motivació de la candidatura

El Comitè de Garanties (CG) és l’eina de control ètic i resolució de conflictes, que vetlla pel funcionament democràtic i transparència de les decisions, comptes i processos electorals interns de Barcelona en Comú.
La nostra organització ha de servir de vehicle per l’empoderament de la ciutadania, rescatant la política per retornar-la als ciutadans que amb la seva participació, fiscalització i voluntat de canvi aconseguirà la regeneració democràtica. El CG vetlla perquè Bcomú estigui al servei de la ciutadania i continuï sent un referent de la revolució democràtica ciutadana iniciada, provant que el canvi polític és possible amb una forma lleial i desinteressada de participar de la vida pública.
Volem dotar a l’organització d’un Codi de Convivència amb els principis ètics i normes de conducta que regeixin el comportament i actuacions de persones i òrgans interns. Desenvolupar els reglaments interns, a banda de la resolució justa de possibles conflictes.
Creiem que el CG ha d’estar compost per persones independents i compromeses amb l’apassionant projecte que és BComú. Persones determinades a assegurar a tots els drets democràtics, capacitades per detectar irregularitats del compliment ètic i el correcte desenvolupament de les seves obligacions.
Presentem aquesta candidatura convençuts que el nostre equip implicat des de la confluència té el perfil i rigor professional necessari per exercir aquest paper amb integritat, responsabilitat i transparència. Per tot això sol·licitem el vostre vot per conformar el CG de BComú i dur a terme aquesta tasca reptadora i essencial.