Barcelona en Comú davant el plenari d’investidura

El grup municipal votarà al candidat socialista al ple municipal i passarà a l’oposició

El grup municipal electe de Barcelona en Comú, amb el vist i plau de la Coordinadora de la formació i després de molt debat, ha decidit aquest migdia que els seus regidors i regidores donaran el vot al candidat del PSC, Jaume Collboni,  en el ple de l’Ajuntament de Barcelona que investirà avui a l’alcalde de la ciutat. La decisió s’ha pres en coherència amb la necessitat d’evitar un  govern de Junts que estengui catifes vermelles als lobbies i als sector favorables a les polítiques de la dreta.

BComú vol deixar clar que aquesta decisió s’ha pres sense cap pacte previ amb el PSC i ni en cap cas amb el PP. Així mateix, la formació anuncia que no entraran al govern en minoria del PSC i que la seva opció és fer una oposició clara i sense ambigüitats.

La formació lamenta que el PSC no hagi fet cap moviment per assolir un acord entre les forces d’esquerres, i es disposi a tenir l’alcaldia amb una minoria precària de només 10 regidors. Malgrat tot, BComú espera que aquest exercici de generositat i responsabilitat amb una ciutat majoritàriament progressista, serveixi en el futur per aconseguir un acord entre BComú, PSC i ERC, l’única garantia d’un govern fort que tiri endavant les polítiques públiques que Barcelona necessita.

Barcelona en Comú només formarà part d’un govern a la ciutat de Barcelona si pot sumar amb les altres dues forces progressistes, i des de l’oposició farà tot el que calgui per aconseguir-ho.

L’alcaldessa en funcions i candidata de BComú, Ada Colau, explicarà aquesta decisió en la seva intervenció al ple d’aquesta tarda.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.