L’habitatge és un dret

Avui som una ciutat que defensa el dret a l'habitatge.

Quin futur té una ciutat que expulsa el seu propi veïnat? El model Trias de creixement descontrolat dels pisos turístics il·legals i la barra lliure a l’especulació li va fer molt de mal a Barcelona. Avui som una ciutat que defensa el dret a l’habitatge.

 1. Mai abans s’havia construït tant d’habitatge públic a Barcelona. L’esforç municipal ens permetrà doblar, en només 8 anys, el parc públic d’habitatge.
 2. Posem fre a l’especulació. El descontrol dels allotjaments turísitcs dispara els preus dels nostres lloguers. Des de 2015, no es poden obrir nous pisos turístics i hem tancat més de 7.500 allotjaments il·legals.
 3. Noves formes de defensar el dret a l’habitatge:
 • L’any 2016 vam crear una Unitat antidesnonaments pionera que ja ha aconseguit que més de 31.000 veïns i veïnes conservin casa seva.
 • El nostre Ajuntament ha adquirit 2.5o0 habitatges a zones pressionades per l’especulació i finques on el veïnat estava amenaçat d’expulsió.
 • Des de 2018, els promotors han de destinar el 30% de l’obra nova a habitatge social.
 • Els pisos APROP, Barcelona està construint finques d’habitatges d’emergència en només 6 mesos.

Això és el que estem fent en matèria d’habitatge a Barcelona però seguim exigint una LEY DE VIVIENDA per evitar les pujades abusives de lloguer. Una llei que Pedro Sánchez es va comprometre amb nosaltres a fer fa 5 anys, avui segueix sense complir la seva paraula. A Barcelona, ja destinem de mitjana un 60% de nostre sou al lloguer. No poden seguir pujant!

Si ens pregunten si preferim avançar o retrocedir, ho tenim clar: no podem tornar enrere.

Descobreix tot el que hem fet aquests 8 anys al govern per millorar la vida de la gent. DESCARREGA’T EL DIARI

 

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

  Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
  Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.