Més de 300 personalitats de Barcelona i de l’estat aposten «per una Barcelona que obre camí» amb Ada Colau

Barcelona en Comú ha presentat el manifest de recolzament amb alguns dels signants com l'actriu Rocío Manzano, l'escriptor Carlos Zanón, el jurista Javier Pérez-Royo i la fotògrafa Tanit Plana

Més de 300 personalitats de la ciutat de Barcelona i de l’estat, que destaquen en disciplines diverses, han signat el manifest de suport a la candidatura d’Ada Colau a les properes eleccions municipals del 28M. Sota el títol ‘Per una Barcelona que obre camí’, persones del món del pensament i la cultura, a més de juristes i activistes ecologistes, feministes i LGTBI s’identifiquen amb la Barcelona «inconformista, diversa, creativa, innovadora, de mirada llarga cap al futur que ha liderat Ada Colau com a alcaldessa, apostant sempre per acords amb els partits progressistes», diu el manifest presentat aquesta tarda al Jardí dels Tarongers de Barcelona.

A la llista hi destaquen noms que ja van posicionar-se al costat de l’alcaldessa en els anteriors comicis de 2019, però se n’hi afegeixen molts més. És el cas de l’actor Juan Diego Botto, l’humorista Ana Polo, la periodista i escriptora Elisabeth Duval, el dramaturg Guillem Clua, la cantant i activista LGTBI Samantha Hudson l’activista climàtica Carlota Bruna, el jurista Javier Pérez-Royo, l’escriptora Rosa Regàs, l’activista Yeison García, la periodista i productora cultural Tania Adam, l’activista ecofeminista Yayo Herrero, l’escriptora Luna Miguel i l’escriptor Carlos Zanón, entre d’altres.

A l’acte de presentació, la candidata i alcaldessa, Ada Colau, ha donat les gràcies a «aquells que tenim interessos en què les coses canviïn». Davant les persones convidades, ha destacat l’herència transformadora de Barcelona que acull el lema de la campanya, ‘Barcelona obre camí’. «Nosaltres defensem el dret a crear, inventar imaginar. Barcelona ha tingut molts i moltes protagonistes que han obert esperances per un món millor sense exclusions», ha afegit. La ciutat, segons les paraules de la candidata, ha de «seguir endavant conquerint esperances».

El jurista Javier Pérez-Royo ha dit que Espanya té un deute amb Ada Colau per la guerra judicial i lawfaire amb les querelles contra algunes de les polítiques que es fan des de l’Ajuntament. «Ha estat un subjecte passiu d’atacs de guerra jurídica intolerable. Moltes gràcies Ada perquè Barcelona és la ciutat on comencen gairebé tots els avenços de la societat espanyola», ha destacat.

L’escriptor Carlos Zanón ha posat en valor que les polítiques dels Comuns «m’han interpel·lat i he pogut parlar amb aquestes propostes», ha dit destacant el diàleg com a eina constant. Per la seva banda, Jordi Martí, candidat número 2 de la llista, ha destacat que «el que es detecta és que nosaltres no només anunciem que som l’esquerra, sinó que portem 8 anys avançant. Obrint camí». «Ho hem fet plantant cara als poders», ha afegit, per continuar agraint als assistents: «No és senzill senyalar-se i fer política».

El manifest destaca que aquestes eleccions són decisives per seguir endavant «amb el canvi iniciat l’any 2015 o fer marxa enrere i tornar a models del passat» i posa l’accent en que «el que passi a Barcelona tindrà impacte molt més enllà de la ciutat, ja que el projecte transformador liderat per Barcelona en Comú i Ada Colau és un exemple al qual miren moltes altres ciutats», diu el document. Les persones signants posen en valor el projecte municipalista «clar, transformador i valent» que ha encapçalat Colau i que ha generat «respostes potents, innovadores i justes als principals reptes de les ciutats globals».

El document defineix Barcelona com una ciutat «referent per les seves polítiques socials, perquè ha construït un projecte de ciutat transformador des dels seus barris i amb la implicació de les veïnes i els veïns». I en concret destaca que «avui ningú discuteix que Barcelona té la política pública d’habitatge més avançada i els serveis públics més innovadors, inclosos els psicòlegs públics, el dentista municipal, una empresa pública d’energia o una inversió rècord per millorar l’educació pública a la ciutat».

Així mateix, els signants fan èmfasi en què les polítiques implementades pels comuns en aquests 8 anys han fet possible que «Barcelona sigui reconeguda com una de les grans ciutats del món més compromeses amb la lluita contra l’emergència climàtica i la contaminació» i el manifest treu pit del model Superilla que «ha tornat a situar la ciutat a l’avantguarda de la innovació urbana». Un model de ciutat que també es caracteritza per està construint una economia de futur «que planta cara a l’especulació i el monocultiu turístic», explica el text, i que ja té resultats ben visibles: «una economia forta amb la taxa d’atur més baixa dels últims 15 anys».

Algunes persones signants del manifest:

Juan Diego Botto, actor
Ana Polo, humorista
Guillem Clua, dramaturg
Elisabeth Duval, periodista i escriptora
Samantha Hudson, cantante i activista LGTBI
Carlota Bruna, activista climàtica
Javier Pérez-Royo, catedràtic de dret constitucional
Rosa Regàs, escriptora
Yeison García, activista antirracista
Tania Adam, periodista
Yayo Herrero, activista ecofeminista
Luna Miguel, escriptora
Carlos Bardem, actor i guionista.
Facu Díaz, humorista.
Cristina Fallarás, escriptora i periodista
Àlex Rigola, dramaturg
Alberto San Juan, actor
Amparo Sánchez (Amparanoia), cantant
Antonio de la Torre, actor
Colita, fotògrafa
Mario Gas, director de teatre
Judit Martín, actriu
Tortell Poltrona, pallasso
César Rendueles, sociòleg
Andrea Motis, instrumentista
Pablo Albuerne (Gipsy chef), cuiner
Brigitte Vasallo, escriptora
Carlos Zanón, escriptor
Miqui Otero, escriptora
Marina Subirats, catedràtica de sociologia
Nely Reguera, directora de cinema i actriu
Mar Coll, directora de cinema
Vicky Peña, actriu
Àlex Marteen, dj i drag queen

Consulta aquí el llistat complet.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.