Lucía Martín, regidora de Barcelona en Comú (Foto: Carlota Serarols).

Lucía Martín: “El PSC facilita una vegada més que les propostes de la dreta sobre habitatge i turisme tirin endavant”

Els socialistes permeten amb la seva abstenció l’obertura de nous hotels i pisos turístics encoberts a proposta de Junts, i eviten el tancament de fins a 8.000 pisos turístics que proposava BComú. Segons la regidora dels comuns “la proposició de Junts suposa fer créixer encara més els beneficis milionaris del sector hoteler i turístic i és un atac directe al dret a l’habitatge per qui vol viure a Barcelona”

Barcelona en Comú lamenta que el PSC hagi facilitat amb la seva abstenció l’aprovació d’una proposició de Junts contra el dret a l’habitatge, tot promovent l’obertura de nous hotels i pisos turístics a la ciutat de Barcelona que tenen un impacte directe en l’encariment dels preus de lloguer. Tal com ha defensat la regidora Lucía Martín a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, aquesta és “una proposició 100% Junts, que respon a l’ADN de la dreta, al model Trias: més turisme a la ciutat, més minihotels en forma d’habitacions i, en definitiva, un model que ja vam combatre quan érem al govern aprovant el PEUAT per posar ordre a la barra lliure de pisos turístics que ens va deixar Trias”.

La regidora dels comuns ha manifestat la seva sorpresa per aquesta iniciativa de Junts i més quan a Barcelona hi ha un “consens cada vegada més ampli sobre la necessitat de posar límits a la massificació turística i el seu impacte sobre la vida a la nostra ciutat”, ja que la proposició “suposa fer créixer encara més els beneficis milionaris del sector hoteler i turístic i un atac directe al dret a l’habitatge per qui vol viure a un preu assequible i de forma permanent a Barcelona”.

L’abstenció del PSC no només ha facilitat la proposició de Junts, sinó que ha impedit també l’aprovació d’una proposició de BComú que anava en el camí oposat: aprofitar el nou Decret Llei aprovat per la Generalitat que permet als ajuntaments posar límits a les llicències turístiques indefinides i revocar-les en les àrees tensionades. Això suposaria tancar fins a 8.000 pisos turístics i destinar-los a habitatge per residència permanent, una xifra que es va quantificar el mandat passat quan En Comú Podem va proposar aquesta iniciativa al Parlament de Catalunya. Tal com ha explicat Martín, és “molt alarmant que la posició del PSC avui permeti que s’aprovi una proposta que insisteix en la barra lliure de la massificació turística que sempre ha defensat Junts, que entén el centre de Barcelona com un lloc per fer negoci i no per viure-hi. Constatem que el PSC facilita una vegada més que les propostes de la dreta sobre habitatge i turisme tirin endavant”.

Cal recordar que a Catalunya hi ha fins a cinc habitatges turístics per cada habitatge públic, un total de 100.000 pisos turístics facilitats durant el mandat de CiU a la Generalitat, que va agilitzar les llicències, i que a Barcelona va suposar passar de 2.000 a 10.000 habitatges turístics en un sol mandat. Com ha explicat Martín, Junts ha defensat avui “la mateixa proposta que Airbnb: el Decret 75/2020 que va aprovar una consellera de Junts, cap sorpresa, un decret que obria les portes a crear centenars de milers de places turístiques a la ciutat”.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.