CatalunyaPress es veu obligada a rectificar una fakenews contra Colau
CatalunyaPress es veu obligada a rectificar una fakenews contra Colau

CatalunyaPress es veu obligada a rectificar una fakenews contra Colau

CatalunyaPress, un web finançat per Agbar i CaixaBank, s'ha vist obligat a rectificar una fakenews sobre l'urbanisme de Barcelona i els Bombers.

CatalunyaPress s’ha vist obligada a retirar una notícia que donava informació falsa per atacar a l’Ajuntament de Barcelona.

Tal i com recull RAC1, Maria Purificación González Pérez, una de les propietàries del web CatalunyaPress, va publicar i difondre una notícia on assegurava que un camió de bombers havia quedat atrapat entre dos mobiliaris urbans a la Ronda Sant Antoni de Barcelona. En culpava, literalment, a «l’urbanisme de Colau» i usava com a font un tuit que ja ha estat esborrat per la mateixa raó: es tracta d’una fakenews.

Els mateixos Bombers de Barcelona van sortir a desmentir-ho: es tractava d’un simulacre i no a cap acte de servei. «És una pràctica habitual per comprovar quins són els vehicles i itineraris més adients per accedir a determinades zones i millorar la nostra capacitat de resposta» afirmaven els Bombers al seu Twitter.

No és el primer cop que Purificación González i CatalunyaPress es veuen obligades a rectificar ua notícia falsa contra l’Ajuntament de Barcelona o els Comuns, ja ho van haver de fer amb una altra fakenews on atacàven a Eloi Badia.

Juntament amb Metrópoli Abierta i Crónica Global, són els tres digitals que més fakenews difonen contra els Comuns, Ada Colau i l’Ajuntament de Barcelona. Entre els tres ja acumulen gairebé 30 rectificacions i 3 condemnes judicials per difondre notícies falses i no rectificar-les correctament. Tots aquests tres webs, casualitat o no, son finançades per Agbar.

 

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.