BComú empeny Collboni a defensar les veïnes davant el bloqueig a la Llei d’Habitatge de la Ministra Sánchez

La Presidenta del grup, Ada Colau, ha reclamat a l’Alcalde la seva implicació personal exigint l’aplicació de la llei a la Ministra Sánchez, també del PSC, ja que “no és suficient amb el Decret fake del juliol”

Barcelona en Comú ha forçat avui a l’Alcalde Collboni a posicionar-se del costat de les veïnes i veïns, tot exigint l’aplicació immediata de la Llei d’Habitatge què Barcelona en Comú va demanar ja en 2016 i que formava part de les demandes dels comuns dins del govern de coalició de Pedro Sánchez. La proposició té lloc després que el Decret de zona tensionada de l’Alcalde del passat juliol quedés en paper mullat i davant la inactivitat del PSC front el bloqueig al que la Ministra Raquel Sánchez, del seu mateix partit, està sometent l’aplicació de la llei a Catalunya.

Ada Colau, presidenta del grup municipal, ha exposat al plenari que “dins del partit socialista hi ha una oposició molt ferma, com pot ser la de Nadia Calviño o l’exalcalde Joan Clos, assessor del senyor Illa i president dels grans tenidors, a aplicar la llei d’habitatge. Això explicaría una cosa inexplicable, i és que un cop aprovada la llei i l’índex català, l’actual Ministra socialista i responsable d’habitatge posi excuses per no aplicar-la”. A Barcelona, més del 40% de la ciutadania viu de lloguer i l’endarreriment d’aquesta regulació pot provocar situacions d’angoixa a molts veïns i veïnes. Per aquest motiu, Colau ha demanat a l’Alcalde “la seva implicació personal, ja que és del seu partit, per tal que la Ministra autoritzi l’aplicació de la llei: no és suficient amb el Decret fake del juliol ni amb el Consell Assessor amb el que ha volgut contraprogramar el Plenari d’avui”.

La proposta, que demana al Ministeri publicar el llistat de zones tensionades i aplicar amb immediatesa l’índex de preus de la Generalitat de Catalunya, s’ha aprovat amb els 24 vots de les forces progressistes de Barcelona, el que segons la Presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau , augura “un bon escenari de futur per a la ciutat de Barcelona”.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.