Ada Colau presenta un pla amb 300 milions d’euros per la «reindustrialització verda del Besòs amb ocupació, habitatge i millor espai públic»

El pla que han presentat els Comuns detalla 50 milions per la regeneració urbana, 200 milions per rehabilitació d'habitatges i altres 50 per renaturalització de l'entorn

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa, Ada Colau, ha presentat aquest matí un pla pels barris del Besòs que comportarà una inversió de 300 milions d’euros. S’anomena Pla de Millora dels barris del Besòs i tindrà 3 eixos principals: Reindustrialització verda, regeneració urbana i renaturalització. «Un pla per transformar urbana, social i econòmicament aquests barris i per tenir un Besòs per treballar, estudiar, viure i descansar», ha dit Colau. El pla s’ha presentat davant del mural ‘La llum del barri’, obra del reconegut artista Slim Safont i prova pilot d’un projecte d’art urbà molt més ambiciós, impulsat per l’Ajuntament amb diverses entitats del barri. A la presentació també hi han participat les candidates número 3 i 13, Janet Sanz i Tània Corrons.

Pel que fa a la banda econòmica del pla, el projecte consisteix en fer «dels antics polígons, barris productius». Ha dit Colau. La idea és que no siguin només polígons logístics. «Estem treballant amb PIMEC per saber les necessitats i tenim un pla per intervenir i fer que es converteixin en barris de la indústria del segle XXI». Aquesta part concreta estarà dotada amb 50 milions d’euros. Dels quals, 30 seran per la millora de l’espai públic (amb reurbanitzacions, més transport públic, fibra òptica, etc), 15 milions per comprar naus per noves iniciatives innovadores i nous equipaments per valor de 5 milions per connectar producció i coneixement.

«Volem que Barcelona lideri l’economia del futur, però amb llocs de feina de qualitat», ha dit l’alcaldessa. La ciutat s’està posicionant amb bones dades econòmiques de qualitat, concentrant per exemple el 70% de les empreses tecnològiques de tota Espanya. Això, ha dit Colau, ha d’arribar a tots els barris de la ciutat. «Per això hem situat durant aquests dos mandats ja el Besòs al centre», ha dit posant com a exemples el Pla de barris, que ha triplicat la inversió que feia Trias com alcalde i transformacions com Mercedes o el Campus Besòs.

La part d’habitatge comptarà amb 200 milions d’euros. Colau ha parlat de «rehabilitar més de 4.000 habitatges a: Besòs-Maresme, Canyelles, Trinitat Vella, La Pau, Congrés i Indians i Can Peguera» per continuar amb l’obertura el proper juny «de l’Oficina de Regeneració Urbana amb 50 persones», ha afegit. L’alcaldessa també ha dibuixat la connexió del tramvia per la Diagonal com a mesura d’integració del Besòs a la ciutat i amb possibilitat de tenir un accés ràpid al centre. «Aquestes regeneracions urbanes les hauria d’estar fent la Generalitat», ha recordat la candidata. «Fa massa temps que les veïnes ho estaven reclamant però metre la Generalitat no agafa aquest lideratge ho fem nosaltres», ha reblat.

Per la seva banda, Janet Sanz ha explicat la part de renaturalització que contempla 50 milions d’euros. «Tot això ho estem fent conjuntament amb Sant Adrià per tenir visió metropolitana. És un espai amb molta potencialitat de la ciutat», ha afegit Sanz. «Necessitem passar de parlar de polígons per parlar de barris productius», ha dit. Per això, la tinenta d’alcalde ha explicat la mixtura d’usos dels espais que es potenciaran amb més i millor fibra òptica i la millora dels carrers. «Ho farem, ja ho tenim tot però exigim més corresponsabilitat d’altres administracions», ha reclamat.

 

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.