Vine a la Jornada feminista municipalista Feminismes Compartits

Estarem amb Samantha Hudson, Roy Galán, Jess González, Laura Macaya, Carmen Juares, Sandra Bravo i moltes convidades més!

El proper 25 de març, durant tot el dia a la Nau Bostik, et convidem a les jornades Feminismes Compartits per posar en valor el feminisme pel qual treballem a Barcelona, aquell feminisme que crea aliances i genera converses àmplies.

Serà durant tot el dia a la Nau Bostik, i comptarem amb un cartelazo: Samantha Hudson, Roy Galán, Jess González, Laura Macaya, Carmen Juares, Sandra Bravo i moltes convidades més!

Al llarg de la vida totes haurem de cuidar a algú i és molt possible que nosaltres mateixes hàgim de rebre cures. Des de l’any 2016 Barcelona en Comú ha implementat polítiques que han contribuït a socialitzar la responsabilitat de cura i visibilitzar la precarietat de les persones cuidadores.

Experiències com el canguratge municipal, la targeta cuidadora, Barcelona Cuida, les vilaveïnes o el model d’habitatges amb serveis per persones grans són el camí

Descarrega’t aquí el programa de le jornades FEMINISMES COMPARTITS

En els últims anys, el feminisme ha fet història amb mobilitzacions massives i presència a totes les esferes. Avui, però, les diferències –imprescindibles per tenir moviments amplis, diversos i amb voluntat emancipadora– han obert escletxes que semblen insalvables. 

Feminismes Compartits és una aposta pel que ens uneix des de la diferència, per les aliances rebels. Per no ser una torre que vigila el comportament individual, sinó una abundància de mirades que va més enllà, fins a descobrir les causes que s’amaguen sota la superfície i trobar les estratègies col·lectives per transformar-les. Davant les falses unitats imposades, que sempre són excloents, Feminismes Compartits és el compromís amb el valor de la pluralitat i la força col·lectiva.

Fer feminisme és fer economia 

Apostem per combatre les desigualtats de gènere amb la mirada posada en un feminismes pel 99%, centrat en millorar les condicions econòmiques i socials de les més precàries, i en polítiques de redistribució de la riquesa i de provisió de serveis bàsics per tothom. Volem posar al centre la importància de les polítiques econòmiques per combatre la feminització de la pobresa. La inserció laboral de dones en situació de vulnerabilitat, la millora de les condicions econòmiques, socials i laborals de les ocupacions més feminitzades i precaritzades i el seu reconeixement, i la visibilització de la importància del treball no formal i de cures són centrals en les polítiques per la justícia de gènere.

Barcelona cuidadora

Des de l’any 2016 Barcelona en Comú ha implementat polítiques que han contribuït a socialitzar la responsabilitat de cura, reconèixer el valor social i visibilitzar la precarietat de les persones cuidadores. Experiències com el canguratge municipal, la targeta cuidadora, Barcelona Cuida, les vilaveïnes o el model d’habitatges amb serveis per persones grans son el camí. Totes enfocades des d’una perspectiva de garantía del dret a la cura, tant el dret a exercir la cura com el dret a ser cuidada. Al llarg de la vida es possible que haguem de cuidar a algú amb certa intensitat i totes haurem de rebre cures. Cuidar a qui cuida és també un element cabdal. I tenir temps per fer una bona cura és un altre repte que interpel·la al mercat i com s’organitza el treball mercantil.

Vides lliures de violència

Barcelona Antimasclista s’ha convertit en un emblema de ciutat. Hem incrementat el pressupost destinat a violència masclista, doblant el personal dels serveis i les places d’acollida per a dones que pateixen violència, s’ha reforçat la lluita contra la violència sexual i s’han impulsat iniciatives pioneres com la primera Unitat contra el tràfic d’éssers humans o el Protocol No Callem per garantir un oci nocturn lliure de violències. Per aconseguir vides lliures de violències, però, cal poder tenir accés a un habitatge digne, a un treball digne, a temps d’oci, a una xarxa de cures, etc…per això volem continuar treballant en assegurar drets per a totes. 

Barcelona orgullosa

Barcelona és una ciutat orgullosament diversa. Volem seguir expandint polítiques que visibilitzin les experiències del col·lectiu LGTBI i combaten les desigualtats específiques que se’n deriven i també promoure una transformació cultural de les normes sexuals, afectives i de gènere. Pensem que les llibertats sexuals, afectives i de gènere son un bé comú que enriqueixen tota la ciutadania. Siguem o no LGTBI, vivim sota normes socials que ens impedeixen acceptar, expressar i viure de forma plaentera els nostres cossos i desitjos. Parlar de diversitat afectiva, sexual i de gènere és reconèixer que tots els cossos, totes les sensacions i tots els desitjos tenen dret a existir i manifestar-se. Hem avançat, però no hem d’acceptar cap retrocés. La Barcelona que volem és orgullosa i compartida.

Ampliem imaginaris

Més enllà de combatre les desigualtats estructurals, és clau transformar els imaginaris. Volem posar la institució a treballar per promoure discursos plurals entorn el gènere i la sexualitat que aportin referents a la ciutadania per poder pensar-se i expressar-se de forma més lliure. Apostar per polítiques que transformin l’imaginari tradicional de la masculinitat de forma constructiva, perquè nens, nenes i adolescents tinguin millors referents. Alhora, impulsar una dimensió de treball entorn la sexualitat des d’on portar a la discussió pública i cl.lectiva les tensions i malestars que es donen en l’ambit privat. Volem plantejar polítiques que expandeixin el nostre imaginari sexual, i promoure formes d’educació sexual accessibles.

Descarrega’t aquí el programa de le jornades FEMINISMES COMPARTITS

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.