Barcelona Guanya, Barcelona s’obre pas

Barcelona Guanya és una transformació que lidera la resposta de les grans ciutats als desafiaments globals

El món canvia i ho fa molt de pressa. Estem superant una pandèmia que ens ha afectat econòmica, social i emocionalment i ha accentuat les desigualtats  arreu del món. Com totes les grans ciutats, Barcelona té grans reptes per davant: crear ocupació digna i fer front a l’especulació, l’emergència climàtica i la contaminació, que afecta especialment la salut dels nostres nens i nenes i de les persones grans. Per afrontar-los generant oportunitats i prosperitat per a la majoria, necessitem polítiques valentes que mirin cap endavant. Ni enrere ni cap a un altre costat.

És per això que Barcelona viu avui una gran transformació i està liderant la resposta de les grans ciutats als desafiaments globals. Les seves polítiques socials a l’Ajuntament d’Ada Colau l’han convertida en un referent, és la ciutat on més baixa l’atur i més llocs de treball es creen de tot l’Estat i està preparada per encarar el futur més immediat amb optimisme. Malgrat els obstacles, una nova Barcelona s’obre pas. Aquests són alguns exemples del nou model de ciutat.

Barcelona Guanya en Educació

Protegim Escoles s’estén per tota la ciutat
El programa #ProtegimEscoles que impulsa Ada Colau convertirà més de 200 entorns escolars en espais de trobada més segurs i saludables pels nens i nenes de la ciutat, les famílies i el veïnat. Amb aquest projecte es redueixen els accidents, el soroll i la contaminació; es desplacen els cotxes i es substitueix l’asfalt per guanyar llocs on jugar, fer vida en comunitat i dinamitzar el comerç de barri.

Barcelona Guanya, la capital amb major inversió social d’Espanya

Per quart any consecutiu, l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials ha reconegut al consistori d’Ada Colau per les seves polítiques socials. L’Ajuntament de Barcelona és l’administració que més habitatge públic construeix de tot l’Estat, ha impulsat un dentista públic i ha posat en marxa un Pla de Barris amb inversions milionàries per a combatre la desigualtat.

Barcelona Guanya en Economía

Barcelona reactiva polígons industrials en desús
L’antiga fàbrica de la Mercedes es convertirà en un pol econòmic d’innovació que generarà 5.000 llocs de treball. La reindustrialització dels polígons en desús del Besós i la reactivació econòmica del barri de la Marina i el 22@ generaran més de 80.000 llocs de treball a la ciutat.

Barcelona Guanya en Treball

Barcelona, amb la taxa d’atur més baixa dels últims 13 anys

Barcelona Guanya en Habitatge Construcció i promoció d’habitatge públic 2016-2020 a la ciutat

Les competències en matèria d’habitatge són exclusives de la Generalitat, no obstant això, només en 2020, l’Ajuntament de Barcelona va destinar a polítiques d’habitatge 165€ per habitant enfront dels 49€ de la Generalitat. Actualment la Generalitat deu més de 1.000 pisos a la Mesa d’*Emergència Social de Barcelona.

Si tu també vols formar part de Barcelona Guanya participa a Barcelona en Comú

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.