Promoure l’agricultura de proximitat i ecològica

Barcelona ha de ser una ciutat capdavantera en la promoció de relacions socials de proximitat i cura, tant de les persones com dels animals i de l'entorn. Això implica donar suport i desenvolupar polítiques agroalimentàries que impulsin la producció, la distribució i el consum d’aliments ecològics, segurs i saludables per a totes les persones i que, a més, no malmetin el medi i mantinguin la biodiversitat, les societats i els recursos naturals de les zones rurals on es produeixen. Amb aquest objectiu, proposem:

  • Reconnectar el camp i la ciutat, tot impulsant el model de producció, distribució i consum d'aliments ecològics, estacionals i de proximitat.
  • Promoure la compra pública d'aliments amb criteris de proximitat, ecologia i comerç just que contribueixi a la reducció del malbaratament alimentari mitjançant els cicles de distribució curts.
  • Reforçar el paper de Mercabarna a favor del teixit social i econòmic local.
  • Crear nous canals de participació, deliberació i decisió sobre les estratègies alimentàries municipals transparents i democràtics.
  • Impulsar els horts d’autoconsum i els jardins alimentaris.
  • Reconèixer la funció social de la pagesia, tot donant suport a bancs i fires d’intercanvi de llavors; i promovent la producció ecològica als mercats municipals i als mercats de pagès.
  • Posar en marxa campanyes informatives sobre productes locals agroecològics.
  • Assegurar a escala metropolitana el manteniment del Parc Agrari del Llobregat i d'altres espais de la conurbació.
Tipus Model de ciutat: 
Canvi de model
Tema: 
Atur, ocupació, drets laborals i model productiu
Ecologia