Impulsar l’economia social i solidària

L'Ajuntament promocionarà iniciatives econòmiques de caràcter social i solidari arrelades al territori, respectuoses amb la diversitat i el medi ambient. Amb aquest objectiu i en la línia que proposen entitats com la XES, proposem:

  • Oferir el patrimoni públic a aquestes iniciatives, mitjançant la cessió d’infraestructures públiques (terres, sòl, polígons...).
  • Impulsar el lloguer i/o l'accés preferencial a persones aturades de llarga durada unes 40.000) de locals municipals buits als diferents barris, a preu baix i per desenvolupar-hi activitats d'alt valor afegit ambiental i social (per exemple el reciclatge, la restauració, la segona mà, l'artesania, la producció ecològica, les tecnologies de la informació compartides, la formació i l'educació al llarg de tota la vida, etc.).
  • Impulsar programes específics centrats en l’assessorament, la formació i l’acompanyament de noves iniciatives socioeconòmiques que generin ocupació digna i sostenible.
  • Organitzar fires sense ànim de lucre per a emprenedors socials, preferentment en espais emblemàtics i en territoris que han anat teixint experiències i xarxes en aquest sentit (Cotxeres de Sants, Fabra i Coats, etc.).
  • Contribuir al finançament de les iniciatives inspirades en l'economia d'allò comú i en la producció distribuïda des de l'associacionisme i el cooperativisme.
  • Ajudar a la recuperació d’empreses privades en crisi per part dels treballadors i treballadores, mitjançant les empreses d’economia solidària i cooperatives de treball associat. 
Tipus Model de ciutat: 
Canvi de model
Tema: 
Atur, ocupació, drets laborals i model productiu
Gènere
Pressupostos i fiscalitat
Urbanisme, habitatge i mobilitat