Fomentar una cooperació internacional de banda ampla

Barcelona té una llarga trajectòria d'internacionalisme a la ciutat. S'han dedicat esforços significatius a la cooperació internacional al desenvolupament, a la promoció de la pau, a la defensa dels drets humans i a la conservació de la natura a nivell global. En paral·lel, però, l'activitat global de la ciutat de Barcelona també genera impactes negatius sobre altres pobles del món. Per minimitzar aquests impactes i potenciar les actuacions solidàries, proposem:

  • Fomentar que les actuacions que es porten a terme siguin coherents i no generar contradiccions com passa en l'actualitat. Per això proposem una cooperació de banda ampla que se centri tant en l'acció exterior positiva com en les actuacions domèstiques.

  • Reforçar i incrementar els esforços de solidaritat amb altres ciutats i pobles en situació d'empobriment, conflicte bèl·lic, violació dels drets de les dones, destrucció de la biodiversitat, etc. i alhora implementar mesures de tipus local.

Així:

  • Analitzar el conjunt de les actuacions municipals des de la perspectiva de la coherència de polítiques per a la justícia global, introduir plans de coordinació d'instruments i polítiques alineades amb el (con)viure bé global, referit tant a tota la població mundial com a les futures generacions.

  • Articular esforços importants al voltant de l'educació per al desenvolupament per tal d'avançar cap a una ciutadania cada cop més conscient, solidària i compromesa amb les problemàtiques locals i internacionals.

Tipus Model de ciutat: 
Ciutat per a la vida
Tema: 
Drets humans, civils i socials
Gènere
Relacions internacionals, cooperació i pau