Fer de Barcelona una ciutat compromesa amb els canvis constituents necessaris perquè Catalunya pugui decidir el seu futur polític

Des de Barcelona En Comú considerem vital que des del món local s'avanci cap a una societat més justa i democràtica. Ens trobem en un any vital per aconseguir grans canvis i transformacions a nivell democràtic, social, econòmic i polític, que atorguin més poder de decisió a la població. 

Així mateix, veiem imprescindible posar fi al règim del 1978, ja que ha esdevingut obsolet i no respon a les demandes de major democràcia i llibertats de les majories socials del nostre país. Per això ens comprometem a:

  • Donar ple suport des de l'Ajuntament de Barcelona a totes les iniciatives que, impulsades per la societat civil, suposin un avenç per obrir processos constituents que portin a les transformacions democràtiques i socials àmpliament reclamades per la majoria de la societat.
  • Defensar, impulsar i facilitar l’exercici del dret a decidir dels barcelonins i les barcelonines, ja sigui en forma de referèndum o de consulta.
Tipus Model de ciutat: 
Democràcia oberta
Tema: 
Participació, transparència i rendició de comptes