Programa

Descarrega el programa en pdf

Navega pel programa

Vam arribar a la institució en un moment de crisi; ens vam trobar una ciutat venuda, amb una bretxa cada cop més creixent entre persones i barris, amb barra lliure per especuladors i governada amb opacitat i d’esquena a les necessitats de la ciutadania. Aleshores vam començar a construir la Barcelona futura, amb valentia política i el suport d'una ciutadania empoderada. Quatre anys més tard, vivim en una Barcelona més justa, que ha recuperat lideratge públic, on s’han impulsat polítiques transformadores que suposen un canvi de rumb cap a una ciutat verda i plena de vida, innovadora, creativa, oberta, capaç d’afrontar els reptes d’una ciutat global del s. XXI. 

Sota el lema Barcelona Futura s’ha dut a terme el procés  d’elaboració del programa de Barcelona En Comú. Un procés de debat, de treball compartit i intel·ligència col·lectiva entre eixos temàtics i barris de l’organització, entitats, col·lectius professionals, moviments i ciutadania. 

  • Durant els mesos de setembre a desembre de 2018 tant els eixos temàtics (vinculats als moviments socials) com les assemblees de barri (molt vinculades a les necessitats i demandes de cada territori) han plantejat sessions obertes de rendició de comptes i recollida de propostes.
  • El gener de 2019 aquestes primeres propostes es van ordenar, generant els primers materials per començar a treballar.
  • De febrer a març de 2019, a partir dels documents de retorn, s'han fet trobades obertes, triangulació de propostes amb el teixit associatiu i moviments socials, entrevistes i recollida de propostes específiques, actes temàtics amb persones expertes. Les propostes també s’han enriquit amb la mobilització de l’organització a partir de les parades dels barris i les accions porta a porta. 
  • Durant el mes d’abril s’ha obert el procés  online a través de la plataforma Decidim per fer priorització de mesures, recull d’aportacions i noves propostes, que han ajudat a construir el document final. 

Fruit d'aquest procés col·lectiu us presentem el programa de les eleccions municipals del 2019.

Descarrega el programa en pdf

Navega pel programa