Ada Colau: “Hem demostrat que sí que es podia”

L’alcaldable de Barcelona En Comú ha celebrat la victòria electoral assegurant que “hem demostrat que sí es podia”. “La gent comuna teníem una oportunitat històrica i l’hem sabuda aprofitar”, ha remarcat, agraint els “milers de persones anònimes que sense esperar cap reconeixement, amb amplitud de mires i posant els objectius per davant de les sigles” han fet possible “la victòria de David contra Goliat” gràcies a un “procés col·lectiu imparable i exemplar”.

“Hem aconseguit aixecar una candidatura que ha guanyat Barcelona per la seva gent”, vencent a “la campanya de la por”. “Ens volien resignades, deprimides, i hem instaurat l’esperança”, vencent “el pitjor enemic: la desafecció que durant tants anys han estat incubant els partits majoritaris”, ha assegurat Colau.

“Ha estat una batalla molt disputada, amb resultats frec a frec, però som la llista més votada i estem disposats a governar”, ha afirmat Colau. “Amb humilitat però amb determinació, vull ser la propera alcaldessa de Barcelona, no una alcaldessa dels uns contra els altres, sinó al servei de tota la seva gent. Volem governar aquesta ciutat perquè mai mes hi hagi ciutadans de primera i de segona”, ha assegurat.

“Vull ser també l’alcaldessa de la Barcelona capital de Catalunya, un poble que ha de poder decidir lliurement la seva relació amb l’Estat amb llibertat i respecte”, ha afirmat Colau.

“Estem orgullosos perquè aquesta no és una victòria només de Barcelona, és una revolució democràtica imparable a Catalunya, a tot l’Estat i esperem que també al sud d’Europa”, ha assegurat Colau, felicitant “totes les forces del canvi que estan guanyant espais d’empoderament ciutadà”, i especialment a Ahora Madrid pels seus resultats. “Un cop més s’ha demostrat que el municipalisme és palanca de canvi i que les ciutats són espai de rebel·lia”, ha afegit.

“A Barcelona estem orgullosos de demostrar que es pot fer política d’una altra manera, posant els objectius per davant dels interessos partidistes”, ha assegurat Colau, alertant que “clarament la ciutadania ha avalat aquest procés” i que cal “treure’n conclusions de cara al diàleg que haurem de tenir els propers dies”. En aquest sentit, ha reclamat “responsabilitat a la resta de forces perquè col·laborin amb aquest projecte de ciutat, posant els objectius per davant de les sigles. Barcelona no pot esperar ni un minut més per acabar amb els desnonaments, la pobresa energètica, la desigualtat i la corrupció”. “Haver guanyat Barcelona no vol dir que tot estigui fet, necessitem que ens acompanyeu”, ha reclamat Colau als centenars de simpatitzants que s’han reunit al recinte de la Fabra i Coats. “Ens deixarem la pell, però necessitem a tota la ciutadania implicada,perquè l’èxit d’un projecte de ciutat depèn de que el màxim de gent se’l faci seu i estigui disposat a ser protagonista per fer-lo realitat”.