Ada Colau garanteix el compromís de Barcelona En Comú amb el dret a decidir el futur de Catalunya

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha assegurat avui que “volem exercir el dret a decidir per canviar les regles del joc, contra l’autoritarisme, o contra Wert, que avui ataca de nou contra l’escola catalana”. “No li permetrem que ho converteixi en un problema, desobeint si cal, recolzant a la comunitat educativa que avui li està plantant cara”, ha assegurat Colau, mostrant la seva solidaritat amb Joan Tardà, Joan Coscubiela i David Fernández per confrontar amb el ministre.

En un acte a Gràcia que ha compartit amb l’impulsora de Procés Constituent Teresa Forcades, Colau ha assegurat que “era inimaginable per mi fa poc temps que estaria al costat d’una monja independentista sentint-me profundament orgullosa de formar part d’un mateix projecte”. “Alguna cosa està canviant de debò i està canviant des de baix. No estem aquí per fer un altre partit i ocupar el lloc dels altres, sinó per demostrar que es pot exercir la sobirania de debò i que la gent decideixi sobre tot, també sobre el model de ciutat volem per Barcelona”.

“Aquesta és una candidatura que ha sumat molta gent, que ha superat allò que ens fragmenta” per demostrar que “es pot posar les persones al centre de les polítiques” i que Barcelona pot ser “la capital del dret a decidir, del canvi i de la sobirania real”. “No serà fàcil, però mentre seguim units demostrarem que si que es pot”, ha assegurat Colau.

“Tinc la percepció que PSC, ERC i CiU ja han pactat per intentar mantenir l’establishment. Que ho diguin, que no enganyin a la gent, perquè hi ha una majoria social a Barcelona que no vol que CiU segueixi governant la ciutat”, ha afirmat.

“Volem estar orgullosos de Barcelona, ens avergonyeix que hi hagi gent a qui es neguen els drets bàsics”, o que des de Ciutadans Alberto Rivera digui que només pot fer política la generació que ha viscut en democràcia”. “Necessitem a la nostra gent gran, i persones com Maria Salvo, Josep Fontana o Arcadi Oliveres són el nostre exemple i el referent de la Barcelona que volem”

Forcades ha assegurat “un canvi és necessari” perquè “vivim un segrest democràtic del poder popular”. “L’exercici del vot no és suficient per dir-ne democràcia, calen instruments de deliberació i de revocació”, ha afirmat, ha fet una crida a “no permetre que es contraposin el dret nacional i el dret social, que cap es consideri per sobre de l’altre”.