Ada Colau exigeix a Mas que no vinculi el pagament del deute a “interessos partidistes”

L’alcaldable electa de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha exigit avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que “sigui responsable i respectuós amb els resultats de les eleccions”, que “saludi el nou govern de la ciutat i atengui els seus compromisos” amb la ciutat de Barcelona. “Mas no pot parlar del pagament del deute de forma discrecional, segons la seva voluntat personal o els seus interessos partidistes”, ha alertat, recordant que “els diners no són seus, són impostos que paguem entre tots i totes i ell no pot decidir arbitràriament”.

Colau ha assegurat que “de les primeres coses que faré” després de ser nomenada alcaldessa “és demanar una reunió formal amb el president per afrontar la qüestió del deute de la Generalitat”, que “té unes obligacions amb la ciutat i uns serveis públics que ha d’atendre”.

Juntament amb Gerardo Pisarello, Laia Ortiz i Janet Sanz, Colau ha mantingut aquest matí una trobada amb el secretari de l’Ajuntament per preparar el procediment de constitució del nou Consistori, i “hem aprofitat per preguntar sobre les informacions relatives a renovacions de convenis”. “No hi ha cap il·legalitat, mai ho hem dit, però si decisions que comprometen partides milionàries i que no responen a criteris d’urgència ni a la garantia de funcionament de serveis”.

N’ha posat com a exemple el compromís d’inversió publicitària per quatre anys al Trofeu Godó, o la pròrroga d’un contracte amb Telefònica que ha quedat aturada. Colau se n’ha felicitat, recordant que “hi ha un conflicte obert, amb treballadors que estan en vaga des de fa dies reclamant drets laborals bàsics”, una qüestió que formarà part de la negociació del nou contracte, ha explicat.

Preguntada pels mitjans de comunicació, Colau ha assegurat també que “una subvenció a la Fórmula 1 en un context de crisi i de vulneració de drets com l’habitatge o les beques menjador” no és prioritària. “No estem en contra de ningú, però Barcelona ha de tenir clares les seves necessitats. Estarem encantats de col·laborar amb tots els esdeveniments esportius de tot tipus, però cal fixar prioritats i nosaltres les tenim molt clares”, ha afirmat Colau, que va participar anit en el recompte de persones sense llar organitzat per la Fundació Arrels. “Una de les vergonyes més grans que tenim és que en una ciutat amb tants recursos hi hagi prop de mil persones sense sostre”, ha assegurat.

Sobre les converses obertes després del resultat electoral, Colau ha assegurat que “ja hem començat a treballar, i hem mantingut una primera trobada amb Alfred Bosch, i entre avui i demà em veuré amb Jaume Collboni. Hem fet arribar també una proposta de trobada a la CUP, i estem a l’espera de la seva resposta”. Ha assegurat que qualsevol acord, “puntual o estable” es basarà “sempre en el programa i sobre la base de compromisos concrets”, i ha explicat que “les mesures del nostre Pla de Xoc constitueixen la base per a l’inici de les converses”. Colau es reunirà també demà amb Xavier Trias, amb qui ja s’ha acordat “posar en marxa una mesa de traspàs compartit”.

“He demanat també al president de la FAVB una trobada, que tindrà lloc a principis de la setmana vinent perquè sigui en un lloc prou ampli perquè hi pugui participar tothom”, ha assegurat Colau, qui ha explicat que “també he parlat amb el nou president de l’ANC i hem coincidit en la voluntat de reunir-nos la propera setmana”.