Ada Colau: “A Barcelona ens hem de tornar a sentir orgullosos de la nostra ciutat”

Ada Colau ha conversat amb la periodista Gemma Nierga tot expressant que «ens hem de tornar a sentir orgullosos de la nostra ciutat on es garantitzin els drets bàsics de la ciutadania».

Colau ha manifestat que ens trobem en un moment d'excepcionalitat política. “És moment de fer un pas endavant, corresponsabilitzar-nos fent política municipal, on enfrontem els problemes qüotidians. Aquesta democràcia imperfecta pot funcionar entre tots i totes».

En aquesta nova forma de fer política, l'alcaldable també ha defensat l'importància de la feminització de la política. “Més enllà de la presència de les dones en els llocs de decisió, hi ha un desig de canvi de valors i de prioritats, i aquí les dones tenen molt a aportar”.

A banda de les consultes, Colau ha defensat que la participació és una altra forma de governar. “La participació no es pot reduïr a consultes. Una institució intel·ligent i menys arrogant escolta els seus veïns i veïnes».

En referència al turisme, Colau ha recalcat que el turista a Barcelona mai és el problema, però sí el model de turisme que impulsa l'Ajuntament. «El turisme es troba fora de control. Els barris s'estan convertint en el reflex d'un turisme aparador i això està expulsant el veïnat».

Nierga també va preguntar a l'Ada Colau si s'havia trobat amb els lobbies dels diferents gremis de la ciutat. «Parlarem en igualtat de condicions i amb transparència amb els lobbies de la ciutat. Governarem per a tothom però en igualtat de tracte, condicions i respecte. L'Ajuntament ha de vetllar pels drets de tots els ciutadans i no més amb uns que altres».

Dialogant sobre les noves candidatures ciutadanes, Colau va dir: “Cal actualitzar les formes de fer política i no partim de zero, ja que a Bcomú participa més d'un miler de ciutadans actius i més preparats que mai. Volem formes de fer coherents i que els objectius estiguin per davant de les sigles. El model actual de CiU a la ciutat és insostenible i s'han de promoure els escenaris de canvi per anticipar-nos i donar una millor resposta».

Al finalitzar l'acte, Nierga va imaginar la ciutat de Barcelona d'aquí a 10 anys tot expressant: «Jo desitjo una ciutat com la que tu ens has estat descrivint».