S’obre el termini d’inscripcions per al registre de Barcelona En Comú

Els veïns i veïnes de Barcelona podran des d’avui i fins el proper 11 de juny inscriure’s al registre de Barcelona En Comú. Amb aquest registre, BComú segueix treballant per convertir Barcelona en referent de democràcia, participació, transparència, drets socials, defensa del bé comú i de la lluita contra la desigualtat i la corrupció, posant a disposició el portal Participa per permetre la presa de decisions de forma col·lectiva.

Amb aquesta iniciativa es fa una crida a les més de 170.000 persones que han votat Barcelona en Comú, però també aquelles que no ho han fet però volen un canvi democràtic. Per això s’anima la ciutadania a inscriure’s per prendre decisions i participar i construir Barcelona En Comú de la manera més àmplia, transversal i col·lectiva possible.

El registre de Barcelona En Comú es va obrir per primer cop el passat mes de febrer. Un total de 5.347 persones s’hi van inscriure. Aquest registre va servir per votar en el procés de primàries de BComú, en què es van escollir els candidats i candidates per a les eleccions municipals, així com els consellers i conselleres de districte, i es van prioritzar les 40 mesures inicials del programa de govern, que són un mandat ciutadà. Aquestes 5.347 persones no hauran de tornar-se a inscriure.

A continuació es descriuen els passos i terminis per a la inscripció: 

1. Del 5 de juny a l’11 de juny

Inscripció en línia a través de Participa BComú. El termini conclou el dia 11 a les 21 h.

2. Del 6 de juny a l’11 de juny

Verificació presencial de les inscripcions en els punts físics habilitats fins les 21 h (Les ubicacions d’aquests punts es podran consultar a partir de demà)

Els requisits principals per poder registrar-se són:

1. Tenir més de 16 anys

2. Ser resident a Barcelona

3. Portar a algun dels punts de verificació la documentació que ho acrediti 

4. Disposar d’un comprovant d’alguna factura rebuda al domicili o l’empadronament

En aquesta nova fase, l’aplicació s’ha optimitzat: se n’ha millorat l’accessibilitat i el procés és ara més senzill. A més, aquelles persones que no disposin de telèfon mòbil també podran participar, ja que s’ha eliminat aquesta condició en les inscripcions. 

D’altra banda, Barcelona En Comú ofereix d’altres maneres de participar en el projecte, amb una secció al web denominat Col·labora:

  • Col·labora als grups de barri.

  • Butlletí de notícies.

  • Alertes i missatges d’actualitat política per Whatsapp i Telegram.

  • Col·labora a les xarxes.

  • Col·labora als carrers.

  • Col·labora econòmicament.