Prop de 4.000 persones donen suport a la candidatura d’Ada Colau

Un total de 4.583 persones han participat entre el 7 i el 12 de març en el procés de primàries obert per Barcelona En Comú (BComú), que permetia escollir en una triple votació, tant l’encapçalament de la candidatura, com els consellers i conselleres de cadascun dels districtes i les mesures programàtiques que es volguessin prioritzar, d’entre una quarantena de propostes.

Es tracta d’un procés inèdit, que ha permès la participació del conjunt de la ciutadania major de 16 anys, garantint el dret de vot a qualsevol persona resident a la ciutat, independentment del seu lloc d’origen. L’elecció dels consellers i conselleres és la que ha reunit major nombre de participants, amb 4.401 vots emesos, seguida de la votació sobre l’encapçalament de la candidatura, amb 3.858 votacions, mentre que 3.554 persones han participat en la priorització de mesures programàtiques. I un total de 3.188 persones han votat les tres opcions (encapçalament cap de llista, consellers i conselleres i programa)

L’equip de 15 persones liderat per Ada Colau, l’únic que va concórrer al procés de primàries per a cap de llista, ha obtingut l’aval de 3.387 (91,71%) per encapçalar la candidatura de Barcelona En Comú a les eleccions del 24 de maig. Pel que fa als consellers i conselleres de districte, els qui han obtingut major nombre de suports han estat:

  • Ciutat Vella – Huma Jamshed Bashir: 504 vots
  • Eixample – Francesc Magrinyà: 266 vots
  • Nou Barris – Carolina Recio Cáceres: 210 vots
  • Gràcia – Robert Soro Garcia: 209 vots
  • Sant Martí – Francesc Carmona: 207 vots
  • Sant Andreu – Felipe López-Aranguren: 187 vots
  • Sarrià-Sant Gervasi – Joan Manel del Llano Ribas: 152 vots
  • Sants-Montjuïc – Esther Pérez Sorribas: 143 vots
  • Horta-Guinardó – Victor Valls Andrés: 88 vots
  • Les Corts – Albert Pérez: 60 vots

Podeu consultar els detalls en aquest link:

https://barcelonaencomu.cat/ca/primaries/resultats/consellers

Aquestes persones s’integraran en la candidatura de Barcelona En Comú, ocupant les posicions a continuació de l’equip de cap de llista. La resta de consellers i conselleres de districte que corresponguin a la formació en funció dels seus resultats electorals podran ser escollits també a través de primàries.

Estem davant d’un procés inèdit, sense precedents, que ha permès als veïns i veïnes de tots els barris de la ciutat, no només participar per escollir de manera directa qui seran els seus representants als districtes, sinó també concórrer lliurement a les primàries”, ha assegurat Ada Colau, per qui "aquesta hauria de ser la norma i no l'excepció. L'elecció directa de consellers és una reivindicació històrica del moviment veïnal i és senzilla de portar a la pràctica, només cal voluntat política. És en aquestes accions concretes on es demostra que es pot fer política d'una altra manera, donant el protagonisme als veïns i les veïnes".

Durant les darreres setmanes, Barcelona En Comú ha organitzat fins a 13 actes de barri, als quals han assistit prop d’un miler de persones, per difondre el procés de primàries i permetre als candidats i candidates exposar les seves propostes i debatre-les amb el conjunt de veïns i veïnes.

Pel que fa a les mesures programàtiques que han obtingut un major suport, destaquen del Bloc d’Emergència social: Evitar els desnonaments per motius econòmics (4.051 vots, el 20,85%) i Garantir els subministraments mínims (2.929 vots, el 15,08%); del Bloc de Canvis estructurals: Generar un parc suficient de lloguer social i de cooperativa d’habitatge (2.637 vots, un 13,76%) i Aturar o revisar els projectes contraris al bé comú (2.047 vots, el 10,68%); del Bloc de Barcelona més humana: Impulsar el transport públic amb preus socials (3.162 vots, el 16,44%) i Potenciar la salut i l’atenció sanitària i comunitària públiques (2.281 vots, l’11,86%) i, per últim, del Bloc Obrim les institucions: Recuperar locals injustificadament buits per a usos comunitaris (2.221 vots, l’11,64%) i Promoure l’elecció directa dels consellers i les conselleres de districte, amb rendició de comptes i mecanismes de censura (2.052 vots, el 10,75%).

Els resultats de les votacions es poden consultar a

https://barcelonaencomu.cat/ca/primaries/resultats/mesures

Al procés s’han inscrit un total de 5.121 persones, pas necessari per poder participar a aquesta i a properes votacions. Recollint les demandes ciutadanes es va ampliar el punts físics de votació i es millorarà el sistema de participació digital fent-lo més accessible.

El procés de primàries es tanca DEMÀ DIUMENGE amb l’acte de proclamació de la candidatura, que tindrà lloc a partir de les 12.00 hores a les Cotxeres de Sants (c/ Sants, 79).

NOTA. Per la pluja s’anul·la la visita d’avui a la Zona Franca i la trobada de mitjans prevista per avui dissabte, a les 13.00 hores, al carrer Alts Forns 69. Disculpeu les molèsties.